Ο Εμανουέλ Μακρόν αποκάλεσε «κλόουν» τον Μπόρις Τζόνσον

Τεταμμένες οι σχέσεις των δύο αρχηγών μετά το δυστύχημα στη Μάγχη

Τεταμμένες είναι οι σχέσεις του Εμανουέλ Μακρόν και του Μπόρις Τζόνσον.

Μετά το τραγικό δυστύχημα στο Κανάλι της Μάγχης την περασμένη εβδομάδα το οποίο οδήγησε στον θάνατο 27 μεταναστών, ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν πολύ υποτιμητικός απέναντι στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, αφού φαίνεται να τον χαρακτήρισε «κλόουν» κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συζητήσεων. 

Τραγωδία στη Μάγχη: Η ιστορία της 24χρονης Μύριαμ που πνίγηκε

Το γαλλικό περιοδικό «Le Canard Enchaîné» αποκαλύπτει πως ο Μπόρις Τζόνσον είχε «χυδαία συμπεριφορά» απέναντι στους συμβούλους του Γάλλου Προέδρου. 

Πηγές του Μακρόν αναφέρουν πως ο Μπόρις Τζόνσον απολογήθηκε ιδιωτικά για το ότι μετέτρεψε την Γαλλία σε αποδιοπομπαίο τράγο για ζητήματα που αφορούν τις μικρές βάρκες στη Μάγχη για το θέμα της αλιείας. Δήλωσε πως «έπρεπε» να συμπεριφερθεί έτσι προκειμένου να προστατέψει τη βρετανική κοινή γνώμη. 

Οι συνεργάτες του Μακρόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του γελλικού περιοδικού, αποκαλύπτουν πως ο Γάλλος Πρόεδρος μιλώντας για τη Μεγάλη Βρετανία είπε: «Είναι πολύ θλιβερό να βλέπεις μία σπουδαία χώρα, με την οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα, να καθοδηγείται από έναν κλόουν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top