Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στην Πορτογαλία - Αφορούν και εμβολιασμένους

Η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως

Ολικό lockdown στην Αυστρία - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε η Πορτογαλία, παρόλο που είναι μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως.

Κορωνοϊός: Μερικό lockdown και νέα μέτρα στην Τσεχία

«Δεν έχει σημασία πόσο επιτυχημένη ήταν η εμβολιαστική εκστρατεία, πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι εισερχόμαστε σε μια φάση μεγαλύτερου κινδύνου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα. 

Έχουμε δει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην ΕΕ και η Πορτογαλία δεν είναι ένα νησί. 

νέα μέτρα Πορτογαλία

Λισαβόνα - ap image

Ποια μέτρα θα ισχύουν στην Πορτογαλία - Αφορούν και τους εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση επαναφέρει ορισμένα παλαιότερα μέτρα και ανακοίνωσε κάποια νέα, με στόχο να περιορίσει τη διασπορά ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Επέστρεψαν τα lockdown στην Ευρώπη - Τα μέτρα που έχει πάρει η κάθε χώρα

Τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου είναι τα εξής:

  • Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους. Οι αεροπορικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 20.000 ευρώ ανά επιβάτη, εάν μεταφέρουν κάποιον που δεν έχει μαζί του αποδεικτικό τεστ Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως εμβολιασμένων
  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν επίσης ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού κατά την είσοδό τους στα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, τις μεγάλες εκδηλώσεις και τους οίκους ευγηρίας.
  • Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα απαιτείται για την παραμονή στα ξενοδοχεία, στα γυμναστήρια και στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων
  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους
  • Η τηλεργασία θα είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου

Η Πορτογαλία κατέγραψε 3.773 νέα κρούσματα χθες, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ σήμερα ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε στις 3.150.

Οι θάνατοι, εντούτοις, παραμένουν πολύ χαμηλότεροι των επιπέδων που καταγράφονταν τον Ιανουάριο, όταν η χώρα έδινε τη σκληρότερη μάχη της εναντίον της Covid-19. 

Σημειώνεται ότι το 87% του πληθυσμού της Πορτογαλίας των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top