Γαλλία: Τρίτη δόση για όλους πέντε μήνες μετά τη δεύτερη

Ούτε lockdown ούτε απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία προς το παρόν

Μύρισε Χριστούγεννα στο Σενζ Ελιζέ - Βίντεο AP

Η γαλλική κυβέρνηση δεν εξετάζει σε αυτό το στάδιο ούτε lockdown ούτε απαγόρευση κυκλοφορίας απέναντι στο πέμπτο κύμα της επιδημίας της Covid-19 που περνάει τώρα η Γαλλία.

«Μπορούμε να περάσουμε αυτό το κύμα χωρίς να καταφύγουμε στα πιο περιοριστικά εργαλεία που έχουν επιβάλει ήδη ορισμένες γειτονικές χώρες», υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, διευκρινίζοντας πως δεν προβλέπεται σε αυτό το στάδιο ούτε  κλείσιμο καταστημάτων ούτε περιορισμοί στις μετακινήσεις απέναντι σε αυτήν την αναζωπύρωση της επιδημίας.
 

Κορωνοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοινώνει η Γαλλία

Γαλλία: Διαθέσιμη σε όλους η τρίτη δόση του εμβολίου

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19, που πιο συχνά είναι η τρίτη δόση, θα είναι διαθέσιμη  από το Σάββατο σε όλους τους ενήλικες, πέντε μήνες μετά την τελευταία δόση τους.

Στην πράξη, αυτό αφορά 25 εκατ. Γάλλους, έξι εκατ. από τους οποίους έχουν λάβει ήδη την αναμνηστική δόση τους, απομένουν κατά συνέπεια 19 εκατ. Γάλλοι  που μπορούν στο εξής να κάνουν την αναμνηστική δόση και τους οποίους καλούμε να εμβολιαστούν μέσα στους δύο ερχόμενους μήνες.
 

Κορωνοϊός: Θετικοί ο Γάλλος πρωθυπουργός και η 11χρονη κόρη του

Η Ανωτάτη Αρχή Υγείας (HAS) βασίζεται κυρίως σε προβολές του Ινστιτούτου Παστέρ, οι οποίες υπολογίζουν τη μείωση της κορύφωσης των νοσηλειών, αν χορηγηθεί η αναμνηστική δόση από την ηλικία των 18 ετών.
 

Αντιεμβολιαστές: Κινητοποιήσεις στην Ευρώπη κατά των μέτρων

Σύμφωνα με τη HAS, η μείωση αυτή είναι 39%, αν η αναμνηστική δόση γίνει 6 μήνες μετά την τελευταία ένεση, και περνά στο 50%, αν η αναμνηστική δόση γίνει στους 5 μήνες.

Η στρατηγική αυτή επιβεβαιώνεται από «τα δεδομένα μελετών στην πραγματική ζωή που πραγματοποιήθηκαν στο Ισραήλ». 

Πέρα από την αναμνηστική δόση, «είναι πρωταρχικής σημασίας να συνεχιστούν οι προσπάθειες εμβολιασμού προσώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη», υπογραμμίζει τη HAS. 

Επίσης, επιμένει στην «ενίσχυση της εφαρμογής των μέτρων προσωπικής προστασίας» ώστε να «προστατευθεί το σύστημα υγειονομικής φροντίδας και να αποφευχθούν περιοριστικά μέτρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top