Βουλγαρία: «Ο οδηγός πέθανε ακαριαία και οι πόρτες δεν άνοιξαν»

Μοναδικοί επιζώντες μια οικογένεια και ένας 16χρονος

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Βουλγαρία / (23/11/21)

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε έναν αυτοκινητόδρομο της δυτικής Βουλγαρίας . Λεωφορείο, το οποίο μετέφερε τουρίστες, κυρίως από τη Βόρεια Μακεδονία, τυλίχθηκε στις φλόγες περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Όσοι κάθονταν στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου κατάφεραν να σπάσουν ένα παράθυρο και να πηδήξουν έξω. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Βένκο Φίλιπτσε, είναι μέλη της ίδιας οικογένειας και ανάμεσά τους υπάρχει και ένας 16χρονος.

Τα αίτια του δυστυχήματος είναι ασαφή, αλλά το λεωφορείο φαίνεται ότι χτύπησε πάνω σε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα είτε πριν είτε αφού πήρε φωτιά, ανακοίνωσαν Βούλγαροι αξιωματούχοι.

Βουλγαρία: «Κοιμόμασταν και έγινε έκρηξη» - Τι λέει επιζών για την τραγωδία

Όπως είπε ο επικεφαλής της βουλγαρικής υπηρεσίας ερευνών Μπόροσλαβ Σαράφοβ, τέσσερα λεωφορεία από ένα ταξιδιωτικό γραφείο της Βόρειας Μακεδονίας εισήλθαν στο έδαφος της Βουλγαρίας αργά χθες το βράδυ από την Τουρκία.

«Ανθρώπινο λάθος του οδηγού ή μηχανική βλάβη είναι οι δύο αρχικές εκδοχές για τα αίτια του δυστυχήματος», τόνισε ο ίδιος.

Πάντως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Στάνιμιρ Στάνεφ, ο οδηγός βρήκε ακαριαίο θάνατο και δεν υπήρχε κάποιος για να ανοίξει τις πόρτες.

Βουλγαρία: Επτά τραυματίες από το πολύνεκρο δυστύχημα 

Επτά άνθρωποι, που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το φλεγόμενο όχημα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών Πιρόγκοφ στη Σόφια, και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έχουν υποστεί εγκαύματα ενώ ένας έχει κάταγμα στο πόδι.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της βαλκανικής χώρας. Ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών, Μπόικο Ράσκοφ, δήλωσε ότι πτώματα ήταν «στοιβαγμένα μέσα στο όχημα και είχαν γίνει στάχτη»

«Η εικόνα είναι τρομακτική, τρομακτική. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους ευρισκόμενος στον τόπο του δυστυχήματος.

Βουλγαρία: 46 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο - «Έχουν γίνει κάρβουνο»

Τηλεοπτικά πλάνα εμφανίζουν το λεωφορείο να έχει καεί ολοσχερώς στη μέση του αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος ήταν βρεγμένος λόγω της βροχής.

Βόρεια Μακεδονία: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος. Το εθνικό πένθος κηρύσσεται για σήμερα, αύριο, Τετάρτη, και μεθαύριο, Πέμπτη (23,24 και 25 Νοεμβρίου).

Μητσοτάκης για Βουλγαρία: «Είμαι τρομοκρατημένος από την απώλεια παιδιών»

Ακόμη αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, όπου ο Ζόραν Ζάεφ επρόκειτο να υποβάλει την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος αυτού, μετά την βαριά ήττα του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία.

Όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου, με εξαίρεση δύο (έναν από τη Σερβία και έναν άλλο ο οποίος έχει βελγική υπηκοότητα) είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top