Καναδάς: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών

Ο εμβολιασμός παιδιών έχει ήδη ξεκινήσει σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Βίντεο από τον εμβολιασμό παιδιών στις ΗΠΑ/ AP

Οι καναδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενέκριναν τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

«Έπειτα από πλήρη ανεξάρτητη επιστημονική εξέταση, το υπουργείο Υγείας διαπίστωσε ότι τα οφέλη του εμβολίου αυτού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση.

Εμβολιασμός παιδιών 5 -11 ετών: Ερωτήσεις και απαντήσεις από τις ΗΠΑ

Η δοσολογία του εμβολίου για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών μειώθηκε στα 10 μικρογραμμάρια ανά ένεση, είναι δηλαδή τρεις φορές χαμηλότερη από την τυπική δόση. Οι δόσεις θα πρέπει να χορηγούνται «σε διάστημα τριών εβδομάδων», διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας του Καναδά, που δεν αναφέρει ακόμη την ημερομηνία έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού.

ΗΠΑ: Πράσινο φως για τον εμβολιασμό παιδιών 5 – 11 ετών

Κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής, η ανοσοαπόκριση των παιδιών από 5 έως 11 ετών ήταν συγκρίσιμη με εκείνη των νέων από 16 έως 25 ετών. Το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά 90,7% για την πρόληψη της Covid-19 στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και καμιά σοβαρή παρενέργεια δεν καταγράφηκε, διευκρινίζει ακόμη το υπουργείο.

Η συμμαχία Pfizer/BioNTech είχε καταθέσει την αίτησή της για την έγκριση του εμβολίου της στις 18 Νοεμβρίου, στηριζόμενη σε δεδομένα δοκιμών που διενεργήθηκαν σε 2.268 παιδιά της ηλικιακής ομάδας.

Γερμανία: Σύντομα διαθέσιμο για τα παιδιά το εμβόλιο της Pfizer

Αλλού στον κόσμο, ένας μικρός αριθμός χωρών, μεταξύ τους οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και ο Καναδάς έχουν εγκρίνει μέχρι τώρα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά. 

Η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Καμπότζη και η Κολομβία άρχισαν επίσης να εμβολιάζουν παιδιά κάτω των 12 ετών αλλά με κινεζικά εμβόλια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top