Ιταλία: «Μην καλέσετε ανεμβολίαστους στα σπίτια σας τις γιορτές»

Εμβολιαστικό κέντρο ειδικά για τους τουρίστες σε ισπανικό θέρετρο

Επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ιταλία μετά την άρση των περισσότερων περιορισμών- βίντεο ΑΡ

Αύξηση των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων καταγράφεται στην Ιταλία. Το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν 10.638 κρούσματα κορωνοϊού και 69 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 625.774 διαγνωστικά τεστ, το 1,7% εκ των οποίων προέκυψε θετικό. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται 503 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.088.

Καθολικό lockdown και για εμβολιασμένους στην Αυστρία

Την εβδομάδα από τις 10 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, σε εθνική κλίμακα τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 32,2%, όπως υπογραμμίζει η έκθεση του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe. Παράλληλα, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 14,3% και στους νοσοκομειακούς θαλάμους κατά 15,5%.

Η μεγαλύτερη διάδοση του ιού καταγράφεται στις περιφέρειες της Τεργέστης, του Μπολτσάνο, της Γκορίτσια, της Λα Σπέτσια και της Πάδοβας, όλες στην βόρεια Ιταλία.

Ιταλία: Ανησυχία για τα Χριστούγεννα – Προβλέπεται πίεση στις ΜΕΘ 

Ιταλοί γιατροί προειδοποιούν ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα για να αποφευχθεί περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων. Διαφορετικά, προβλέπουν ότι μέσα το πολύ σε ένα μήνα, οι ΜΕΘ της χώρας θα τεθούν και πάλι υπό μεγάλη πίεση.

Κορωνοϊός: Γέμισαν οι ΜΕΘ της Γερμανίας και στέλνουν ασθενείς στην Ιταλία

Παράλληλα, ο καθηγητής επιδημιολογίας Πιερ Λουίτζι Λοπάλκο ζητά ήδη από τους Ιταλούς να αποφύγουν να καλέσουν σπίτι τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μη εμβολιασμένα άτομα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου, καθώς στους κλειστούς χώρους υπάρχει και μεγαλύτερη πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, στη Σικελία αποφασίσθηκε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ξαναρχίσουν να φορούν προστατευτική μάσκα και σε ανοικτούς χώρους από σήμερα, όταν υπάρχει συνωστισμός. Μετά τη Ρώμη και στο Μιλάνο άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού με στόχο την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου. Η ανταπόκριση των πολιτών, τις πρώτες αυτές ώρες, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Δεν αποκλείεται lockdown για ανεμβολίαστους στις πορτοκαλί περιφέρειες

Ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι, τέλος, δήλωσε στο ραδιόφωνο Radio Cusano, ότι αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται και ορισμένες περιφέρειες, από λευκές γίνουν κίτρινες και μετά πορτοκαλί, τότε η κυβέρνηση της Ρώμης μπορεί να εξετάσει, όντως, ενδεχόμενο lockdown μόνον για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ισπανία: Εμβολιαστικό κέντρο ειδικά για τους τουρίστες στο θέρετρο Μπενιδόρμ

Το ισπανικό παραθαλάσσιο θέρετρο Μπενιδόρμ, διάσημο για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή του και ιδιαίτερα δημοφιλές στους Βρετανούς επισκέπτες, άνοιξε ένα εμβολιαστικό κέντρο Covid-19 ειδικά για τους τουρίστες, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται μαζί με τις αφίξεις.

Έξω από την κλινική, που βρίσκεται κοντά στη συνοικία με τα ξενοδοχεία, οι τουρίστες σχημάτιζαν ουρές αυτήν την εβδομάδα και επιπλέον σημεία εμβολιασμών θα εγκατασταθούν σε περιοχές, όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη.

Η Ισπανία αξιώνει από όλους τους επισκέπτες της που εισέρχονται στη χώρα να επιδεικνύουν είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε ένα αρνητικό PCR τεστ. Τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν απαιτούν την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τα κρούσματα Covid-19 του Μπενιδόρμ είναι σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο, με 249 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα 14 ημερών, σε σύγκριση με 96 σε εθνικό επίπεδο ή 101 για την περιφέρεια της Βαλένθιας στην οποία εντάσσεται το Μπενιδόρμ.

Από την πλευρά του, ο Τόνι Μαγιόρ, επικεφαλής της ένωσης ξενοδοχείων HOSBEC της Βαλένθιας, λέει πως αν και οι περισσότεροι επισκέπτες στα ξενοδοχεία είναι εμβολιασμένοι, ορισμένοι επιδεικνύουν χαλαρότητα στη χρήση της μάσκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top