Όλα είναι ψέμα: Φωτογραφίες από τα παρασκήνια ταινιών που κλέβουν τη μαγεία

Πώς γυρίστηκαν γνωστές ταινίες όπως το Star Wars

Star Wars

Μερικές φορές -τις περισσότερες μάλλον- παρασυρόμαστε τόσο πολύ από μια ταινία που ένας ιπτάμενος άνθρωπος, ένας μάγος ή οι εξωγήινοι που μιλάνε μεταξύ τους σαν να μην τρέχει τίποτα, δεν μας φαίνονται καθόλου περίεργοι.

Αυτό πάει να πει ότι οι σκηνοθέτες έχουν κάνει τη δουλειά τους σωστά και ότι εμείς έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε για λίγο από τον πραγματικό κόσμο και να μπούμε στον δικό τους, ο οποίος είναι συνήθως ιδανικός και σίγουρα πιο εντυπωσιακός από τον δικό μας.

Όλοι ξέρουμε όμως ότι οι ταινίες βασίζονται σε ένα ψέμα και ότι τίποτα δεν είναι αληθινό. Άρτον και θεάματα θέλει ο κόσμος, είναι γνωστό αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η φράση μας ακολουθεί από τα αρχαία χρόνια.

Οι αγαπημένες σου ταινίες, λοιπόν, αυτές που σε έχουν καθηλώσει στον καναπέ σου ακόμα και για τέσσερις σερί ώρες (Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, extended scenes) στην πραγματικότητα είναι μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά -μαζί και τα ειδικά εφέ- για να σου δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό, τίποτα άλλο. 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο provocateur.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top