Η Αρχαία Ολυμπία ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη έως τη Νέα Ζηλανδία

Η ψηφιακή αναβίωση της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλον τον κόσμο

Αρχαία Ολυμπία

Η γοητεία της Αρχαίας Ολυμπίας ταξίδεψε από την Times Square της Νέας Υόρκης έως την Ταϊβάν και τη Νέα Ζηλανδία μέσω σχετικού βίντεο που προβάλει το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», το οποίο παρουσιάστηκε χθες στην Αρχαία Ολυμπία. 

 

 

Το έργο στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», επιτρέπει στους θεατές σε όλον τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία, όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσω περιήγησης στην ψηφιακή μορφή του ιστορικού χώρου σε υπολογιστή, καθώς και μέσω της έκθεσης του Microsoft HoloLens 2, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.

 

 

Παράλληλα, αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία, μεταξύ αυτών το Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας και το εργαστήριο του Φειδία, ενώ επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στους δρόμους του ιερού σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ιστορίας.

Το έργο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft, με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top