Νέα δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό - Τον απήγαγαν και τον σκότωσαν

Τουλάχιστον επτά δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2021 στη χώρα

νεκρός δημοσιογράφος Μεξικό

Ο δημοσιογράφος Αλφρέδο Καρδόσο, ο διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου «Las Dos Costas», με έδρα το Ακαπούλκο στο νότιο Μεξικό, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από σφαίρες την Παρασκευή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), η οικογένεια του Καρδόσο Ετσεβερία δεχόταν απειλές.

Κατά την ίδια πηγή, ο δημοσιογράφος απήχθη την Πέμπτη από μασκοφόρους που εισέβαλαν στο σπίτι του. Βρέθηκε την επομένη, με τραύματα από πέντε σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπως μετέδωσαν μεξικανικά ΜΜΕ.

δημοσιογράφος Μεξικό

Άλλος ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Μεξικό - φωτογραφία twitter

Μεξικό: Αυξάνεται ο αριθμός των δολοφονημένων δημοσιογράφων

Τουλάχιστον επτά δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί το 2021 στο Μεξικό.

Οι αρχές δεν έχουν εξακριβώσει ως αυτό το στάδιο αν οι θάνατοί τους οφείλονταν στη δουλειά τους.

Το Μεξικό χαρακτηρίζεται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Πάνω από εκατό δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί από το 2000, σύμφωνα με τη μεξικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οκτώ δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2020, κατά την RSF.

Πάνω από το 90% των δολοφονιών δημοσιογράφων στο Μεξικό μένει ανεξιχνίαστο και ατιμώρητο, καταγγέλλουν οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top