Κορωνοϊός: Σε ποιο μέρος του κόσμου εντοπίστηκε πρώτη φορά κρούσμα

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αν θα προχωρήσει σε εθνικό lockdown

μικροπωλητής στο βασίλειο των Τόνγκα

Το νησί της Τόνγκα ανέφερε την πρώτη του μόλυνση από κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας, αφότου ένας επιβάτης που ταξίδευε από τη Νέα Ζηλανδία βρέθηκε θετικός.

Σε ραδιοφωνική ομιλία την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Τόνγκα, Pohiva Tu’i’onetoa, επιβεβαίωσε ότι υπήρχε ένα κρούσμα Covid-19 μεταξύ 215 επιβατών που έφτασαν από την πόλη Κράιστσερτς, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το βασίλειο των Τόνγκα βρίσκεται βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και φιλοξενεί περίπου 106.000 κατοίκους. Περίπου το 31% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο και το 48% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Our World in Data.

Πού βρίσκεται το νησί Τόνγκα- google maps

Πού βρίσκεται το νησί Τόνγκα- google maps

Το νησί είναι από τα λίγα εναπομείναντα έθνη στον κόσμο που έχουν αποφύγει τα κρούσματα κορωνοϊού. Το απομονωμένο νησί βοήθησε στο να διατηρηθεί ασφαλές, αλλά αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις σε περίπτωση που ο ιός επικρατήσει, λόγω του ανεπαρκούς συστήματος υγείας της.

Το γειτονικά νησιά Φίτζι απέφυγαν τα κρούσματα μέχρι τον Απρίλιο, όταν η παραλλαγή Delta του κορωνοϊού επικράτησε, μολύνοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους και σκοτώνοντας τουλάχιστον 673.

Ο πρωθυπουργός της Τόνγκα είπε ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να ανακοινώσει τη Δευτέρα το εάν θα επιβληθεί εθνικό lockdown. Εν τω μεταξύ, ζήτησε από όλους πολίτες να τηρούν τις φυσικές αποστάσεις και να ακολουθούν τους κανονισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Ο διευθύνων σύμβουλος του υπουργείου Υγείας είπε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, η αστυνομία και όλο το προσωπικό που εργαζόταν στο αεροδρόμιο όταν έφτασε η πτήση με το κρούσμα, τέθηκαν σε καραντίνα. Πρόσθεσε ότι όλοι όσοι εργάζονταν είχαν εμβολιαστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top