Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Σκασίλα μου αν δε με μνημονεύει η Ρωσική Εκκλησία

Ξέσπασαν σε γέλια και χειροκροτήματα οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση

Όσα μετέδωσε για τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο ανταποκριτής του Star στην Ουάσινγκτον Δημήτρης Σουλτογιάννης. - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 26/10/21

Την εκκλησιαστική διπλωματία «ξέχασε» για λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας σε εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κατά την υποδοχή του στη Νέα Υόρκη, τελευταίο σταθμό της 12ημερης επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Τζο Μπάιντεν

Αναφερόμενος λοιπόν στην αντίδραση της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας να μη μνημονεύεται το όνομά του και να εξαιρεθεί από τα εκκλησιαστικά της δίπτυχα, λόγω της αναγνώρισης της Εκκλησίας της Ουκρανίας ως αυτοκέφαλης εκκλησίας… ο Πατριάρχης απάντησε «σκασίλα μου». Μίλησε ακόμη, για αγνώμονα συμπεριφορά της ρωσικής εκκλησίας προς το οικουμενικό πατριαρχείο - τη Μητέρα Εκκλησία.

Video από Greek Orthodox Church

«Τους βοηθήσαμε και εκκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου» είπε με αφορμή την αναγνώριση της Ουκρανικής εκκλησίας ως αυτοκέφαλης. «Αυτό αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του Πατριαρχείου και έχει δοθεί αυτοκεφαλία σε πολλές εκκλησίες, γιατί όχι και στην Ουκρανία. Γιατί τα 40- 50 εκατομμύρια των Ουκρανών πιστών να μην καταυναστεύονται από τη Μόσχα; Έκοψαν την επικοινωνία, με έβγαλαν από τα δίπτυχα και δε με μνημονεύουν. Σκασίλα μου που δε με μνημονεύουν», είπε και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ελπιδοφόρος: Εξιτήριο παίρνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

«Εμείς μνημονεύουμε τον Κύριλλο και είπα στον Επιφάνιο (επικεφαλής της Ουκρανικής εκκλησίας) να κάνει το ίδιο» κατέληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top