Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Τζο Μπάιντεν

Στο επίκεντρο ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Όσα μετέδωσε για τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο ανταποκριτής του Star στην Ουάσινγκτον Δημήτρης Σουλτογιάννης. - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και με τον Αμερικάνο υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως υπογράμμισαν εκκλησιαστικοί κύκλοι, δεν επρόκειτο για εθιμοτυπικές επαφές, καθώς οι δύο συναντήσεις έγιναν με διευρυμένες αντιπροσωπείες και με τη συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και του State Department.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η προώθηση των θρησκευτικών ελευθερίων ανά τον κόσμο, αλλά και η αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη διαχείριση της πανδημίας ήταν ορισμένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτών των συναντήσεων.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο πρόεδρος είναι άνθρωπος με πίστη και όραμα»

«Ο πρόεδρός μας εδώ είναι άνθρωπος με πίστη και όραμα. Και γνωρίζουμε ότι θα προσφέρει σε αυτή την υπέροχη χώρα και στον κόσμο την καλύτερη ηγεσία και κατεύθυνση στο πλαίσιο των σημαντικών εξουσιών του», ανέφερε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «μαζί με την Αγιότητά Του, τον Πάπα και τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, τον επικεφαλής της Αγγλικανικής κοινωνίας και τους Μουσουλμάνους και Εβραίους θρησκευτικούς ηγέτες» θα απευθύνουν έκκληση σε όλο τον κόσμο να διευκολύνει τον εμβολιασμό όλων, ιδιαίτερα των φτωχών και οι πλούσιες χώρες να βοηθήσουν τις φτωχότερες, ώστε να είναι όλοι ασφαλείς, κάτι που ο πρόεδρος αποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση, όπως ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Άντονι Μπλίνκεν είπε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και ιδιαίτερο προνόμιο να έχουμε τον Παναγιότατο Πατριάρχη Βαρθολομαίο εδώ μαζί μας σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είχα τη χαρά να βρίσκομαι με τον τότε Αντιπρόεδρο Μπάιντεν και να μας υποδεχτείτε.  Χαίρομαι πολύ σήμερα που σας έχουμε εδώ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερασπίζονται σθεναρά την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας, και την υπερασπιζόμαστε στην εξωτερική μας πολιτική, και φυσικά την υποστηρίζουμε στη χώρα μας Η εκκλησία της Παναγιότητάς του εκτείνεται σε όλη την υφήλιο και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top