Μπιλ Κλίντον: Βγήκε υποβασταζόμενος από το νοσοκομείο

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε εξιτήριο

Βίντεο από την έξοδο του Μπιλ Κλίντον από το νοσοκομείο/ AP

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον πήρε εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιρβάιν της Καλιφόρνιας, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα λόγω μιας λοίμωξης στο ουροποιητικό.

Στη εντατική με μόλυνση ο Μπίλ Κλίντον

Ο 75χρονος πρώην πρόεδρος θα επιστρέψει στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη και θα συνεχίσει την ανάρρωσή του, λαμβάνοντας αντιβιοτικά, όπως είπε ο ο θεράπων ιατρός του, Δρ Άλπες Αμίν. Ο πυρετός του έχει πέσει και τα λευκά αιμοσφαίρια έπεσαν επίσης σε φυσιολογικά επίπεδα, πρόσθεσε στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του Κλίντον.

Φανερά καταβεβλημένος ο Μπιλ Κλίντον στην έξοδό του από το νοσοκομείο/ AP

Ο Κλίντον αναχώρησε από το νοσοκομείο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Σε πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, φορούσε προστατευτική μάσκα και έκανε μια χειρονομία χαιρετισμού προς τους δημοσιογράφους που περίμεναν απ’ έξω.

Ο Κλίντον, πρόεδρος των ΗΠΑ μεταξύ 1993-2001, είχε πολλά καρδιολογικά προβλήματα στο παρελθόν και έχει υποβληθεί δύο φορές σε επέμβαση, το 2004 και το 2010. Το γεγονός αυτό τον ώθησε να αλλάξει τη διατροφή του και να γίνει χορτοφάγος. 

Φανερά καταβεβλημένος ο Μπιλ Κλίντον στην έξοδό του από το νοσοκομείο/ AP

«Τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά αν δεν είχα φάει τόσα χάμπουργκερ και μπριζόλες και αν είχα λιγότερο άγχος στη ζωή μου» είχε δηλώσει ο ίδιος σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top