Πακιστάν: Πατέρας έκαψε ζωντανές τις κόρες του και τα τέσσερα εγγόνια του

Παντρεύτηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή του

σπίτι που καίγεται/ Unsplash

Ένας πατέρας στο Πακιστάν είναι ύποπτος για τη δολοφονία των δύο κορών του και των τεσσάρων παιδιών τους, βάζοντας φωτιά στο σπίτι τους επειδή εκείνες παντρεύτηκαν παρά τη θέλησή του.

Ο Μανζούρ Χουσάιν καταζητείται από την αστυνομία με την υποψία ότι πυρπόλησε το σπίτι όπου κατοικούσαν οι αδελφές Φαουζία Μπίμπι και Χουρσίντ Μάι, σε ένα χωριό της επαρχίας Μουζαφαργκάργκ, στο κεντρικό Πακιστάν.

Πακιστάν: Νεαρή γυναίκα δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από δεκάδες άνδρες

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Αμπντούλ Ματζίντ, ο σύζυγος της Μάι σκοτώθηκε επίσης στην πυρκαγιά.

Η Μπίμπι παντρεύτηκε από έρωτα τον Μεχμπούμπ Άχμαντ πριν από 18 μήνες, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της. «Το συμβάν αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιπαλότητας των δύο οικογενειών με αφορμή τον γάμο από έρωτα», σχολίασε ο Ματζίντ. Ο Χουσάιν, ο καταζητούμενος ύποπτος, ζούσε σε ένα γειτονικό χωριό.

Ο σύζυγος της Μπίμπι, ο Άχμαντ, είπε ότι δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς και όταν επέστρεψε από τη δουλειά του, τις πρώτες πρωινές ώρες, το είδε να φλέγεται.

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν «επιτρέπουν» στις γυναίκες να σπουδάζουν υπό όρους

Εκτός από τις δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ο γιος του Άχμαντ, ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών και τα τρία παιδιά της Μάι, ηλικίας 2, 6 και 13 ετών.

Εκατοντάδες γυναίκες στο Πακιστάν δολοφονούνται κάθε χρόνο από συγγενείς τους επειδή παντρεύονται χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top