ΗΠΑ: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα

Νέο αιματηρό επεισόδιο μέσα σε μια εβδομάδα

Λουιζιάνα

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι άλλοι επτά τραυματίστηκαν από πυρά στον χώρο πανεπιστημίου της Λουιζιάνας, μία εβδομάδα μετά από παρόμοιο επεισόδιο, επίσης με έναν νεκρό που είχε συμβεί στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. 

Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Grambling State University και σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ μόνο ένας φοιτά στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ανακοίνωση, με την οποία διαβεβαίωνε πως η ζωή του φοιτητή δε διατρέχει κίνδυνο. Διευκρίνισε πως ο άνθρωπος που σκοτώθηκε δεν ήταν εγγεγραμμένος φοιτητής του.

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο επεισόδιο μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας στην πανεπιστημιούπολη. Πάντως σύμφωνα με την αστυνομία τα δύο περιστατικά δε συνδέονται μεταξύ τους. 

Μετά την επίθεση κηρύχθηκε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πανεπιστημιούπολη μέχρι νεοτέρας, ενώ ακυρώθηκε ετήσιος αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου που γίνεται παραδοσιακά αυτές τις μέρες και τα μαθήματα σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Απευθυνόμενο στους φοιτητές και στο προσωπικό του, το πανεπιστήμιο κάλεσε τους πάντες να «ενωθούν» και να «παρηγορήσουν ο ένας τον άλλο», καθώς και να μη διασπείρουν φήμες ή ψευδείς ειδήσεις για την έρευνα.

«Η αστυνομία της πολιτείας της Λουιζιάνα ζητεί βοήθεια για να εντοπίσει τον ύποπτο ή τους υπόπτους», ανέφερε με ανακοίνωσή της στο Facebook. 

«Κάθε πληροφορία, ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια, μπορεί να είναι πολύτιμη σε αυτή την έρευνα», πρόσθεσε.

Η αστυνομία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το όνομα και μια φωτογραφία του βασικού υπόπτου, ενός 18χρονου Αφροαμερικανού, για το προηγούμενο επεισόδιο με χρήση πυροβόλων όπλων, που σημειώθηκε τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

Ένας 19χρονος σκοτώθηκε και ένας 16χρονος τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top