Απίστευτες δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο του Ερντογάν: Τουρκική η Κύπρος!

«Είναι ένα νησί το οποίο είναι δικό μας από το 1571»

Φουάτ Οκτάι

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο προχώρησε ο Φουάτ Οκτάι.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε την Κύπρο τουρκικό νησί, λέγοντας πως «είναι δικό μας από το 1571».

«Να καταλάβουν ποιοι είναι η μειoνότητα και ποιοι οι εισβολείς. Να τους το θυμίσουμε στους Έλληνες στους Ελληνοκύπριους και σε όλο τον κόσμο», είπε προκλητικά.

Οικονόμου: Τεράστια επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής η συμφωνία με τις ΗΠΑ

«Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με τις προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», πρόσθεσε, απειλώντας πως «όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντηση του».

Μάλιστα, επιτέθηκε στην Ελλάδα για το ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι, που δεν το κατάλαβαν αυτό, χρησιμοποίησαν ένα πλοίο Ιταλικής ιδιοκτησίας με σημαία Μάλτας, και επιχείρησαν να το στείλουν για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας».

Από τα βέλη του δεν άφησε ούτε τις συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ: «Με όποιον και να έχουν συμφωνήσει και οποιαδήποτε συμφωνία κι αν έχουν κάνει, μην βασιστούν σε αυτές και σε όποιους κρύβονται απο πίσω τους και να μην κάνουν ενέργειες σαν κακομαθημένοι. Το λέω αυτό και στην Ελλάδα και στους Ελληνοκύπριους. Αν το επιχειρήσουν γνωρίζουν την απάντηση την οποία θα πάρουν όπως συνέβη ιστορικά, και σήμερα και μελλοντικά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top