Μ. Βρετανία: Εργαστήριο έδωσε 43.000 λανθασμένα αρνητικά μοριακά τεστ

Πώς αποκαλύφτηκε το σκάνδαλο - Συνεχίζεται η έρευνα

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο - Βίντεο αρχείου AP

Οι αρχές έδωσαν εντολή για αναστολή της λειτουργίας εργαστηρίου που πραγματοποιεί τεστ για τον κορωνοϊό στην κεντρική Αγγλία, καθώς ανησυχούσαν ότι έδινε εσφαλμένα αρνητικά αποτελέσματα μοριακών τεστ σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία ασφάλειας των βρετανικών υγειονομικών αρχών, UKSHA.

Το τμήμα Εξετάσεων και Ιχνηλάτησης (Test and Trace) της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) της Μ. Βρετανίας άρχισε έρευνα για εργαστήριο στο Γουλβερχάμπτον, έπειτα από αναφορές από ανθρώπους που είχαν λάβει αρνητικά αποτελέσματα μοριακών τεστ (PCR) αφότου είχαν διαγνωσθεί θετικοί από rapid τεστ (LFD) που είχαν κάνει.

Γρίπη ή κορωνοϊός: Πώς θα τα ξεχωρίσουμε- Τα SOS συμπτώματα

Η κυβερνητική σύσταση στην Μ. Βρετανία αναφέρει ότι τα μοριακά τεστ (PCR) έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια από τα rapid (LFD) και οι άνθρωποι μπορούν να βγουν από την καραντίνα που τηρούν μόνοι τους αν ένα θετικό rapid τεστ ακολουθηθεί από ένα αρνητικό μοριακό τεστ.

Η UKSHA διευκρίνισε ότι υπολογίζεται πως σε 43.000 ανθρώπους μπορεί να δόθηκαν εσφαλμένα αρνητικά αποτελέσματα μοριακού τεστ, κυρίως στην Νοτιοδυτική Αγγλία, οδηγώντας πιθανώς σε υποτίμηση του αριθμού των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό ανάμεσα στις 8 Σεπτεμβρίου και τις 12 Οκτωβρίου.

«Αναστείλαμε αμέσως τη διεξαγωγή τεστ σε αυτό το εργαστήριο, καθώς συνεχίζουμε την έρευνα», δήλωσε ο Γουίλ Γουέλφεαρ, ο Διευθυντής Περιστατικών Δημόσιας υγείας.

Κορωνοϊός: Το κράτος που έχει εμβολιάσει το 99% των κατοίκων του

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για ελαττωματικά τεστ LFD ή PCR και ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να έχει εμπιστοσύνη στη χρήση τους και στις άλλες εργαστηριακές υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα», σημείωσε.

Η Immensa Health Clinic, η οποία διευθύνει το εργαστήριο, δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με την UKSHA στην έρευνα.

Κορωνοϊός: Έρχεται το πρώτο εμβόλιο από φυτό του καπνού;

Η υπηρεσία αυτή σημείωσε ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό σε ένα εργαστήριο και ότι οι έλεγχοι που γινόντουσαν σε αυτό ανατέθηκαν σε άλλα εργαστήρια.

ΠΟΥ: Νεοσύστατη ομάδα επιστημόνων για την αποφυγή νέας πανδημίας

Η UKSHA πρόσθεσε ότι το εργαστήριο της Immensa αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος του εθνικού δικτύου, άρα η συνολική διαγνωστική ικανότητα δεν επηρεάστηκε και οι άνθρωποι με θετική διάγνωση σε rapid τεστ θα πρέπει να συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν το θετικό αποτέλεσμα κάνοντας μοριακό τεστ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top