Κορωνοϊός: Το κράτος που έχει εμβολιάσει το 99% των κατοίκων του

Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλο τον πλανήτη

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο - Βίντεο αρχείου 

Το μικρό νησιωτικό κράτος Παλάου στον Ειρηνικό Ωκεανό έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων κατά του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός.

Το 99% των κατοίκων του Παλάου που 16.152 άνθρωποι είναι άνω των 12 ετών, έχει ανοσοποιηθεί πλήρως κατά κορωνοϊού, όπως επεσήμανε η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού (IFRC) επικαλούμενη τα στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας. 

Με αυτό το ποσοστό το Παλάου, ένα αρχιπέλαγος 500 νησιών στο δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, βρίσκεται «στην πρώτη θέση», σύμφωνα με την IFRC, μπροστά από κράτη όπως η Πορτογαλία, η οποία θεωρείται μία από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων κατά της covid-19, καθώς τον Σεπτέμβριο κατάφερε να ανοσοποιήσει το 80% των 10 εκατομμυρίων κατοίκων της. 

Κορωνοϊός: Τι γίνεται σε άλλα γειτονικά μικρά κράτη

Η κατάσταση στο Παλάου έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με άλλα μικρά κράτη της περιοχής, όπου η εμβολιαστική εκστρατεία καθυστερεί λόγω της έλλειψης εμβολίων και της διστακτικότητας των κατοίκων.

Λιγότερο από το 10% των κατοίκων των νησιών του Σολομώντα (με συνολικό πληθυσμό 650.000 ανθρώπους) και του Κιριμπάτι (συνολικός πληθυσμός 119.000 άνθρωποι) έχει εμβολιαστεί. 

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, 150 χιλιόμετρα βόρεια της Αυστραλίας, λιγότερο από το 1% του πληθυσμού έχει ανοσοποιηθεί πλήρως, επεσήμανε η IFRC επικαλούμενη τα στοιχεία του Our World Data. 

Η ανάγκη να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού στην περιοχή εντείνεται λόγω της επικείμενης έναρξης της εποχής των κυκλώνων στον Ειρηνικό.

Το Παλάου δεν είναι το μόνο νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού που ηγείται στο θέμα του εμβολιασμού κατά της Covid-19. Στα νησιά Κουκ (17.000 κάτοικοι) το 96% του πληθυσμού που μπορεί να εμβολιαστεί έχει ανοσοποιηθεί πλήρως, ενώ στα νησιά Φίτζι (896.000 κάτοικοι) το 96% του πληθυσμού που μπορεί να εμβολιαστεί, έχει λάβει μία δόση, ανέφερε η IFRC. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top