Βελτίωση των σχέσεων με τον Λευκό Οίκο φαίνεται πως επιθυμούν διακαώς οι Τούρκοι. Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπαήμ Καλίν, διαδίδει μιλώντας στη «Milliyet» πως «κλείδωσε» η συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν στη Ρώμη στο πλαίσιο της Συνόδου των G20. Ο Λευκός Οίκος για την ώρα δεν επιβεβαιώνει την είδηση, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στην Ουάσινγκτον, Δημήτρης Σουλτογιάννης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
«Πόρτα» από τον Λευκό Οίκο για τον εκσυγχρονισμό των F-16
Αρνητική όμως είναι μέχρι στιγμής η απάντηση του Αμερικανικού Πενταγώνου στο τουρκικό αίτημα να υπάρξει εκσυγχρονισμός των τουρκικών F-16, αντί για την προμήθεια των F-35 την οποία ακύρωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλοντας κυρώσεις στην Άγκυρα για τους ρωσικούς S- 400.
Γέφυρες προς τις ΗΠΑ αναζητά η Άγκυρα
O Καλίν πάντως επιμένει. Προσπαθεί απεγνωσμένα να ρίξει γέφυρες προς την Ουάσιγκτον, λέγοντας πως πρέπει κάπως να αξιοποιηθεί το 1,4 δις δολάρια που έχει πληρώσει η Τουρκία στις ΗΠΑ για αμυντικό εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικές πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα λένε ότι οι ΗΠΑ δεν εκβιάζονται και δε δέχονται τελεσίγραφα.