Pandora Papers: Στη λίστα 283 Έλληνες επιχειρηματίες και δικηγόροι

Μέσα στον Οκτώβρη αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για τα στοιχεία τους

Αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο του Star η Σίλα Αλέτσι, μία από τους δημοσιογράφους που έβγαλαν στη φόρα μέσω των Pandora Papers τις σκοτεινές συναλλαγές των ισχυρών του κόσμου

Σκάνδαλο μεγατόνων επεφύλασσε η έρευνα 600 δημοσιογράφων, που ονομάστηκε Pandora Papers, σύμφωνα με την οποία ηγέτες, βασιλιάδες και πασίγνωστες προσωπικότητες φοροδιέφευγαν, αποκρύπτοντας περιουσιακά τους στοιχεία σε εταιρείες οff shore. 

Κομισιόν για Pandora Papers: «Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε σχόλια»

H έρευνα βασίστηκε σε περίπου 11,9 εκατομμύρια έγγραφα, που προήλθαν από 14 εταιρείες παροχής οικονομικών υπηρεσιών και τα οποία αποκάλυψαν περισσότερες από 29.000 off shore εταιρείες.

Σε ποιες χώρες εντοπίζονται οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί στα Pandora Papers- πηγή Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ)

Σε ποιες χώρες εντοπίζονται οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί στα Pandora Papers- πηγή Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ)

Οι αποκαλύψεις αφορούν ισχυρές προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και του lifestyle. Οι περισσότεροι πολιτικοί της λίστας εντοπίζονται στην Ουκρανία (38), ενώ ακολουθούν πολιτικοί από τη Ρωσία (18), την Κολομβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (από 11), τη Νιγηρία (10), τη Βραζιλία και την Ανγκόλα (από 9) και τη Βενεζουέλα (8).

Pandora Papers: Στο φως ο «μαύρος πλούτος» των ισχυρών του πλανήτη

Μέχρι στιγμής, στη λίστα των Pandora Papers δε συμπεριλαμβάνεται κανένας Έλληνας πολιτικός, πρώην ή νυν. Ωστόσο, υπάρχουν τα ονόματα 283 Ελλήνων από τους περίπου 27.000 δικαιούχους των offhsore εταιρειών στους φορολογικούς παραδείσους. 

Οι περισσότεροι φέρεται να είναι επιχειρηματίες, ενώ στα ονόματα συγκαταλλέγονται και δικηγόροι, που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες των offshore εταιρειών ώστε να μην γίνει γνωστό το όνομα των πραγματικών ιδιοκτητών. Περισσότερες πληροφορίες για τα στοιχεία τους αναμένονται μέσα στον Οκτώβριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top