Ιερουσαλήμ: Απόπειρα επίθεσης στην παλιά πόλη - Νεκρή η ύποπτη

Προσπάθησε να μαχαιρώσει αστυνομικούς

Ιερουσαλήμ

Μια γυναίκα αποπειράθηκε να επιτεθεί εναντίον ισραηλινών δυνάμεων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ προτού «εξουδετερωθεί» σήμερα, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ισραηλινής αστυνομίας, η γυναίκα, εφοδιασμένη με «αιχμηρό αντικείμενο», προσπάθησε να μαχαιρώσει αστυνομικούς τοποθετημένους σε δρόμο που οδηγεί στο τέμενος Αλ Αξά.

Απόπειρα επίθεσης στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ / AP Images

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε πυροβολισμούς και είδε πτώμα γυναίκας πεσμένο στο έδαφος, προτού το καλύψουν με θερμική κουβέρτα.

Η ισραηλινή αστυνομία «άνοιξε πυρ» προς την κατεύθυνση της ύποπτης και «ιατρικές δυνάμεις που έφθασαν επί τόπου διαπίστωσαν τον θάνατό της», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, στο οποίο διευκρινίζεται πως δεν υπήρξε κανένα θύμα στις τάξεις της.

Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής. Έβγαινε από την πλατεία των τεμενών όταν πλησίασε τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας είναι ανεπτυγμένα σε όλες τις εισόδους της πλατείας των τεμενών, που είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος για το ισλάμ και ο ιερότερος τόπος του ιουδαϊσμού, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, παλαιστινιακό τομέα της πόλης που έχει καταλάβει και προσαρτήσει το εβραϊκό κράτος.

Απόπειρα επίθεσης στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ / AP Images

Τον Μάιο, πολυήμερα επεισόδια στην πλατεία μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων υπήρξαν το πρελούδιο ανάφλεξης στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Την Κυριακή, πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με ισραηλινές δυνάμεις, που διεξήγαγαν επιχείρηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με σκοπό την πρόληψη επιθέσεων, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top