YouTube: Φρένο στα βίντεο με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο

Η πλατφόρμα θα αποκλείσει χρήστες υπεύθυνουςγια τη διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα για βίντεο, το «YouTube», άλλαξε την πολιτική της και βάζει φρένο στους αντιεμβολιαστές, μπλοκάροντας τα κανάλια που αναρτούν αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του το ιστολόγιο, θα αποκλείσει περιεχόμενο χρηστών- υπεύθυνων για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που εν μέρει συμβάλλουν στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

«Το YouTube δεν επιτρέπει περιεχόμενο που θέτει σοβαρό κίνδυνο κατάφωρης βλάβης μέσω της διάδοσης ιατρικής παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια που έχουν χορηγηθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η ανάρτηση για την αλλαγή πολιτικής στο «YouTube»

Η ανάρτηση για την αλλαγή πολιτικής στο «YouTube»

Η πλατφόρμα θα απαγορεύσει κάθε βίντεο που ισχυρίζεται ότι τα ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τις υγειονομικές αρχές, είναι αναποτελεσματικά ή επικίνδυνα. Στο youtybe υπήρχαν πλούσιο υλικό από βίντεο αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διατύπωναν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι το εμβολιο περιέχει νανορομπότ ή τσιπάκια, ότι τροποποιεί γεννετικά το DNA και πολλά άλλα. 

Πλέον όποιος διατυπώνει τέτοιες θεωρίες, αρχικά το βίντεο του θα κατεβαίνει και θα παίρνει ένα προειδοποιητικό e- mail. Αν έχει τρία τέτοια καμπανάκια μέσα σε 90 μέρες -σε τρεις μήνες δηλαδή- τότε ολόκληρο το κανάλι του θα καταργείται.

Η εταιρία είχε προηγουμένως μπλοκάρει βίντεο που περιείχαν ανάλογους ισχυρισμούς για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όχι όμως και εκείνα που αφορούσαν βίντεο για άλλα εμβόλια όπως η ιλαρά και η ανεμοβλογιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top