Χιλιάδες πλαστά πιστοποιητικά και στη Γαλλία - Πόσο κοστίζουν

Έχουν ξεκινήσει 350 έρευνες για υγειονομικούς και ασφαλισμένους

Σε νέα… πανδημία φαίνεται πως εξελίσσεται η κατοχή των πλαστών υγειονομικών πιστοποιητικών. Μετά τα δεκάδες περιστατικά στη χώρα μας και στη Γαλλία ξέσπασε αντίστοιχο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με έκθεση του ασφαλιστικού οργανισμού υγείας της Γαλλίας, έχουν ξεκινήσει 350 έρευνες για 270 υγειονομικούς και για 36.000 ασφαλισμένους, καθώς υπάρχουν υποψίες πως κατέχουν πλαστά υγειονομικά πιστοποιητικά. Οι κάτοχοι πλαστών πιστοποιητικών κινδυνεύουν με 9 χρόνια φυλάκιση και 45.000 ευρώ πρόστιμο!

Από την αρχή της γενίκευσης του υγειονομικού πιστοποιητικού η «εύρεση πλαστού πιστοποιητικού υγείας» είναι μια μεγάλη τάση στη μηχανή αναζήτησης Google. Ίδιο φαινόμενο και στα κοινωνικά δίκτυα, όπου υπόσχονται ένα πλαστό υγειονομικό πιστοποιητικό για 300 ευρώ. Αλλά αυτές οι διαφημίσεις είναι εξαπάτηση, γιατί είναι αδύνατη η δημιουργία ενός κωδικού QR, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Ορισμένοι γιατροί ή νοσοκόμοι είναι συνένοχοι για αυτή την απάτη. Γάλλος οδηγός διαβεβαίωσε πως αγόρασε το υγειονομικό πιστοποιητικό του από έναν γιατρό για 350 ευρώ και με τη φωτογραφία της κάρτας υγείας του. Όπως λέει πως θα πάρει το πιστοποιητικό χωρίς να έχει εμβολιαστεί

Σημειώνεται ότι οι υγειονομικοί είναι οι μόνοι που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο επίσημο σύστημα και να εκδώσουν βεβαιώσεις.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top