Erasmus+: Mέσω νέας εφαρμογής η ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα

Διαθέσιμη σε όλες τις γλώσσες της Ε.Ε- Τι δυνατότητες δίνει στους φοιτητές

Πανεπιστήμιο στο Παρίσι

Εγκαινιάστηκε σήμερα η νέα εφαρμογή Erasmus+ προχωρώντας ακόμη ένα βήμα προς την ψηφιοποίηση του προγράμματος Erasmus+.

Η νέα εφαρμογή, διαθέσιμη σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, θα προσφέρει σε κάθε φοιτητή και σε κάθε φοιτήτρια την ψηφιακή ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα, η οποία θα ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μέλλον είναι ψηφιακό και η ανανεωμένη αυτή εφαρμογή θα διασφαλίσει ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα χρησιμοποιούν ακόμη λιγότερο χαρτί.

Brexit: Τέλος το πρόγραμμα «Erasmus» στη Βρετανία

Χάρη στη νέα εφαρμογή, η οποία λειτουργεί στα συστήματα Android και iOS, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα μπορούν:

  • να αναζητούν και να επιλέγουν τον προορισμό τους μεταξύ των εταίρων του πανεπιστημίου τους·
  • να υπογράφουν τη συμφωνία μάθησης μέσω του διαδικτύου·
  • να ανακαλύπτουν εκδηλώσεις και χρήσιμες συμβουλές για τον προορισμό τους και να επικοινωνούν με άλλους συμφοιτητές και συμφοιτήτριές τους· και
  • να αποκτούν την ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα τους ώστε να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, μουσεία, πολιτιστικές δραστηριότητες και ειδικές τιμές στο πανεπιστήμιο και τη χώρα υποδοχής τους

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 4 000 πανεπιστήμια συμμετέχουν στο δίκτυο «Erasmus Without Paper», το οποίο τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν με ασφάλεια δεδομένα και να καταρτίζουν ευκολότερα συμφωνίες μάθησης. Η ψηφιακή αυτή συνεργασία επιτρέπει την ανάπτυξη και την ευρεία αναγνώριση της ευρωπαϊκής φοιτητικής κάρτας.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση, το νέο πρόγραμμα Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027 στηρίζει την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και συμβάλλει στην ψηφιακή μετάβαση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων. Με αυξημένο προϋπολογισμό άνω των 28 δις ευρώ για την επταετή περίοδο, το πρόγραμμα Erasmus+ θα στηρίξει επίσης την ανθεκτικότητα των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης έναντι της πανδημίας.

της ανταποκρίτριας του Star στις Βρυξέλλες, Μαρίας Ψαρά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top