ΠΟΥ: «Πάγωσε» τη διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

«Δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ποιότητας σε ένα από τα εργοστάσια»

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο - AP Video

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V επειδή δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ποιότητας σε ένα από τα εργοστάσια στα οποία παράγεται το εμβόλιο, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO) Xάρμπας Μπαρμπόσα (Jarbas Barbosa). 

Pfizer – Moderna: Η προστασία των εμβολίων εξασθενεί με τον χρόνο

«Η διαδικασία αυτή ανεστάλη επειδή κατά την διάρκεια επιθεώρησης σε ένα από τα εργοστάσια, στα οποία παράγεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, διαπιστώθηκε, ότι δεν τηρούνται σ’ αυτό οι ορθές πρακτικές παρασκευής», ανέφερε.

Οι ορθές πρακτικές παραγωγής (Good manufacturing practice, GMP) είναι ένα σύστημα που εγγυάται την παρασκευή του προϊόντος με βάση τις προδιαγραφές ποιότητας. Για να εγκρίνει ο ΠΟΥ το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για επείγουσα χρήση, ο παρασκευαστής πρέπει να επιβεβαιώσει ότι οι προδιαγραφές αυτές στο εργοστάσιο τηρούνται.

Ως εκ τούτου, ο παρασκευαστής του Sputnik-V πρέπει να ενημερώσει τον ΠΟΥ ότι οι παραλείψεις έχουν εξαλειφθεί και μετά από αυτό το εργοστάσιο παρασκευής θα ελεγχθεί εκ νέου.

Στα μέσα Ιουνίου οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ πραγματοποιήσαν επιθεώρηση σε μονάδα της «Farmastandart-UfaVita» στην οποία παράγεται το εμβόλιο Sputnik-V.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top