Φάουτσι: «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ταξιδιώτες με αεροπλάνο

Αντίθετες οι αεροπορικές εταιρίες

αεροδρόμιο

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Σύμφωνα με περιοδικό «Forbes», η δήλωση αυτή αφορά τις εσωτερικές πτήσεις, με την πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών να συμφωνούν.

Συγκεκριμένα, ο  Άντονι Φάουτσι υποστήριξε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο podcast του «Skimm's Skimm This» την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στα αεροπορικά ταξίδια:

Στηρίζω την πρόταση ότι αν θέλει κανείς να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και να ταξιδέψει με άλλους ανθρώπους, πρέπει να είναι εμβολιασμένος

Η δήλωση Φάουτσι έρχεται λίγες ημέρες μετά το σχετικό νομοσχέδιο που παρουσίασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Ντον Μπέγιερ. Η εν λόγω ρύθμιση καθιστικά υποχρεωτικό το αποδεικτικό εμβολιασμού ή το αρνητικό τεστ που ελήφθη εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι για να επιβιβαστεί κάποιος σε αεροπορική εταιρεία ή να ταξιδέψει με τρένο.

Άντονι Φάουτσι

Ο Άντονι Φαούτσι - AP Images

Πτήσεις: Αντίθετες οι αεροπορικές εταιρίες στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους επιβάτες

Η άποψη αυτή, ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις ορισμένων αεροπορικών εταιριών στις ΗΠΑ, οι οποίες αν και έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων τους, έχουν αρνηθεί να εφαρμόσουν το μέτρο της υποχρεωτικότητας και για τους ταξιδιώτες, ενώ υποστηρίζουν ακόμα ότι θα πρέπει να μπει τέλος στη χρήση μάσκας εν ώρα πτήσης.

Τι πιστεύουν οι Αμερικάνοι για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα ταξίδια με το αεροπλάνο

Η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών φαίνεται να υποστηρίζει την θέση του Άντονι Φάουτσι.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Gallup», περισσότεροι από έξι στους 10 Αμερικανούς (61%) υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Τον Απρίλιο του 2021, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 57%.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ο Καναδάς εξέδωσε ανακοίνωση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των ταξιδιωτών με αεροπλάνα, τρένα και κρουαζιερόπλοια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top