Βρετανία: Σύσταση για εμβολιασμό των παιδιών 12 -15 ετών με μία δόση Pfizer

Οι κυβερνήσεις των τεσσάρων επαρχιών θα αποφασίσουν πώς θα κινηθούν

Κατά του εμβολιασμού υγιών παιδιών 12 - 15 ετών η σύσταση των συμβούλων εμβολιασμών στη Μεγάλη Βρετανία. Τι λένε οι ειδικοί - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 4/9/21

Τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 των υγιών εφήβων 12 -15 ετών συνέστησαν σήμερα οι αρχίατροι των τεσσάρων επαρχιών του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία).

Μ. Βρετανία: Κατά του εμβολιασμού υγιών παιδιών 12 - 15 ετών

Η σύσταση αυτή, που είναι αντίθετη με τα συμπεράσματα της επιτροπής που επιβλέπει την εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα, σημαίνει ότι τρία εκατομμύρια ανήλικοι θα είναι επιλέξιμοι για να λάβουν μία και μόνη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, υπό τον φόβο ότι δύο δόσεις εγκυμονούν κίνδυνο σπάνιας καρδιακής νόσου. Από την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να εμβολιάζονται οι έφηβοι, εφόσον υπάρξει έγκριση και από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι τέσσερις αρχίατροι ζήτησαν επίσης από την επιτροπή να εξετάσει την πιθανότητα χορήγησης και δεύτερης δόσης του συγκεκριμένου εμβολίου στους εφήβους αυτής της ηλικιακής ομάδας, όταν θα είναι διαθέσιμα περισσότερα επιστημονικά δεδομένα απ' όλον τον κόσμο.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός παιδιών άνω των 12 ετών στο Λος Άντζελες

Επαφίεται πλέον στις κυβερνήσεις των τεσσάρων επαρχιών να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν. Στην Αγγλία έχει ήδη ζητηθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείς (NHS) να προετοιμαστεί για να επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού και στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, εάν το συνιστούσαν οι αρχίατροι.

Πολλές δυτικές χώρες, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, εμβολιάζουν εδώ και εβδομάδες τους εφήβους. Στη χώρα μας έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών, ο οποίος θεωρείται ολοκληρωμένος μετά από δύο δόσεις του εμβολίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top