Ιστορική φωτογραφία: Ο τελευταίος Αμερικανός αποχωρεί από το Αφγανιστάν

Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την Καμπούλ

Το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν (30/8/21)

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αποχώρησαν από το Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια, με τη φωτογραφία του τελευταίου Αμερικανού στρατιώτη να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Αφγανιστάν: Πυρά στην Καμπούλ μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ

Στη φωτογραφία φαίνεται ο υποστράτηγος Κρις Ντόναχιου, διοικητής της 82ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, να επιβιβάζεται στην τελευταία πτήση που αναχώρησε, το βράδυ της Δευτέρας, από το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της αφγανικής πρωτεύουσας. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μέσα από διόπτρα νυχτερινής όρασης.

Η οριστική αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν αποπερατώθηκε χθες. Η τελευταία πτήση αναχώρησε από την Καμπούλ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους άφησαν το Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν - των ισλαμιστών που ανέτρεψαν στα τέλη του 2001, όταν εισέβαλαν στη χώρα.

Οι ΗΠΑ υπέστησαν τις περισσότερες απώλειες από όλες τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού που συμμετείχαν στη σύρραξη: πάνω από 2.460 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πιο μακρόχρονου πολέμου στην αμερικανική ιστορία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top