ΗΠΑ: «Σαρώνει» ο τυφώνας Άιντα - Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λουιζιάνα

Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα - Ένας νεκρός

«Σαρώνει» τις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες ο τυφώνας «Άιντα». Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα - Ap video

«Σαρώνει» τις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες ο τυφώνας «Άιντα». Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό στη Νέα Ορλεάνη. Η Λουιζιάνα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης καταστροφής και δόθηκε εντολή να διατεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια για να στηριχθούν οι προσπάθειες αποκατάστασης των περιοχών που πλήττονται.

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Άιντα απειλεί δύο αμερικανικές πολιτείες

Στη βοήθεια που θα διατεθεί θα συμπεριλαμβάνονται «δωρεές για την προσωρινή στέγαση ή την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν κατοικίες, χαμηλότοκα δάνεια για την κάλυψη ανασφάλιστων ζημιών σε ιδιοκτησίες και άλλα προγράμματα για να βοηθηθούν πολίτες και επιχειρήσεις να ανακάμψουν από τον αντίκτυπο της καταστροφής», εξήγησε η αμερικανική προεδρία.

τυφώνας Άιντα 2

τυφώνας

Τυφώνας «Άιντα»: Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό σε Νέα Ορλεάνη και Λουιζιάνα – Ένας νεκρός

Η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την πόλη της Νέας Ορλεάνης διακόπηκε χθες Κυριακή εξαιτίας του περάσματος του τυφώνα Άιντα από τη Λουιζιάνα, ανακοίνωσαν οι αρχές σε αυτή την πολιτεία του αμερικανικού Νότου.

Η εταιρεία Entergy επιβεβαίωσε ότι η Νέα Ορλεάνη έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση», ανέφερε μέσω Twitter η NOLA Ready, υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, επιφορτισμένη με την προετοιμασία για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, ενώ επεσήμανε ότι η μόνη ηλεκτροδότηση στην πόλη προέρχεται από γεννήτριες..

Ένας άνθρωπος χτυπήθηκε από δέντρο που έπεσε πάνω του.

τυφώνας Άιντα

τυφώνας ΗΠΑ

Τυφώνας «Άιντα»: Υποβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας 2

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), μέρος του συστήματος της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, υποβάθμισε τον Άιντα στην Κατηγορία 2 από 4 που ήταν μέχρι χθες Κυριακή, προειδοποιώντας όμως πως συνεχίζει να φέρνει ισχυρούς ανέμους και ενδέχεται να προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες σε τομείς της νοτιοανατολικής Λουιζιάνας.

Σύμφωνα με το NHC, ο «Άιντα» βρισκόταν πριν από λίγο 65 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, με ανέμους ως και 165 χιλιομέτρων ανά ώρα. Αναμένεται να εξασθενίσει μέσα στο επόμενο 24ωρο, αλλά θα παραμείνει τυφώνας για αρκετές ημέρες ακόμη. Θα κινηθεί προς την ενδοχώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της υπηρεσίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top