Μπάιντεν: Η ερώτηση δημοσιογράφου για το Αφγανιστάν που τον έκανε έξαλλο

Ραγδαία η πτώσης της δημοτικότητάς του

Η νέα επώδυνη πραγματικότητα στο Αφγανιστάν δημιουργεί νέες ισορροπίες γεωπολιτικά. Σύμφωνα με τους διεθνολόγους πρόκειται για μία ξεκάθαρη ήττα των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν έγινε πυρ και μανία όταν ο παρουσιαστής του ABC Τζορτζ Στεφανόπουλος, τον ρώτησε για τους ανθρώπους που έπεσαν από αεροπλάνο.

Μπάιντεν: «Μετά από 20 χρόνια ήρθε η ώρα να αποχωρήσουμε από το Αφγανιστάν»

«Είδαμε ανθρώπους να πέφτουν» είπε ο δημοσιογράφος του BBC Τζορτζ Στεφανόπουλος, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τον διακόπτει έξαλλος λέγοντας: «Αυτό έγινε πριν από τέσσερις - πέντε ημέρες».

«Τι σκεφτήκατε όταν πρωτοείδατε αυτές τις εικόνες;» συνέχισε ο δημοσιογράφος και ο Μπάιντεν απάντησε: «Αυτό που σκέφτηκα ήταν ότι θα πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης, ότι πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα. Πρέπει να κινηθούμε με τρόπο που να αναλάβουμε τον έλεγχο του αεροδρομίου. Και το κάναμε».

ΗΠΑ: Ραγδαία η πτώση της δημοτικότητας Μπάιντεν μετά τα γεγονότα στο Αφγανιστάν

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν στοίχιζε 300 εκατ. δολάρια την ημέρα επί 20 χρόνια στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός ηγέτης επιμένει πώς όλα τα έκανε σωστά παρά το γεγονός πώς μετά τα γεγονότα στο Αφγανιστάν, η δημοτικότητά του έπεσε επτά ποσοστιαίες μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο της επτάμηνης προεδρίας του.

Αφγανιστάν: Αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός στα χέρια των Ταλιμπάν

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έπρεπε να χειριστεί αλλιώς την κατάσταση, ο Μπάιντεν απάντησε: «Όχι, δε νομίζω ότι μπορούσαμε να το χειριστούμε αλλιώς. Η ιδέα ότι με κάποιο τρόπο θα φεύγαμε χωρίς να προκληθεί χάος, δεν ξέρω πώς αυτό θα μπορούσε να συμβεί».

Ερντογάν: Διεκδικεί τον ρόλο του στην περιοχή

Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν «τρίβει τα χέρια» του καθώς διεκδικεί τον ρόλο του χωροφύλακα στην πολύπαθη περιοχή. 

«Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στο Αφγανιστάν, θα ενδυναμώσει στο διεθνές πεδίο τη νέα κυβέρνηση και θα διευκολύνει τη δουλειά της» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top