Ταλιμπάν: Απέλυσαν παρουσιάστρια ειδήσεων επειδή «άλλαξε το καθεστώς»

«Δεν μου επιτρέπουν να εργαστώ» λέει η ίδια

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, με τις γυναίκες της χώρας να απειλούνται. Οι κανόνες που είχαν εφαρμοστεί ξανά 20 χρόνια πριν, θέλουν τη γυναίκα φυλακισμένη στο σπίτι, απαγορεύοντάς της να μορφωθεί και να εργαστεί.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται η δημοσιογράφος Shabnam Dawran καταγγέλλει ότι δεν της επετράπη να πάει στη δουλειά της και ότι δέχεται απειλές. Σύμφωνα με την ίδια, οι Ταλιμπάν της είπαν πως «το καθεστώς άλλαξε» και ότι «πρέπει να πάει σπίτι».

Το βίντεο ανήρτησε στο Twitter ο επικεφαλής του αφγανικού ειδησεογραφικού καναλιού TOLO News. «Οι Ταλιμπάν δεν επέτρεψαν στην πρώην συνάδελφό μου εδώ στο @TOLOnews και γνωστή παρουσιάστρια της κρατικής @rtapashto Shabnam Dawran να έρθει τη δουλειά της σήμερα», έγραψε.

Στο βίντεο, η δημοσιογράφος ακούγεται να λέει: «Είμαι η Shabnam Dawran. Τα τελευταία έξι χρόνια εργάζομαι εδώ ως δημοσιογράφος, παρουσιάστρια ειδήσεων. Η τελευταία μου δουλειά ήταν στην RTA ή αλλιώς στην εθνική ραδιοφωνική τηλεόραση του Αφγανιστάν, όπου ήμουν επίσης παρουσιάστρια ειδήσεων».

«Δυστυχώς, δεν μου επιτράπηκε να πάω στη δουλειά μου αν και είχα μαζί μου την κάρτα. Οι άντρες συνάδελφοί μας μπόρεσαν να πάνε στο γραφείο δείχνοντας την κάρτα της δουλειάς», συνεχίζει.

«Με πληροφόρησαν ότι δεν πρόκειται να συνεχίσω τη δουλειά μου καθώς το καθεστώς έχει αλλάξει. Εδώ υπάρχουν μεγάλες απειλές εναντίον μας. Αν με ακούει η διεθνής κοινότητα, αν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις με ακούνε, θα πρέπει να μας βοηθήσουν γιατί η ζωή μας βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top