Κορωνοϊός: Σε lockdown η Νέα Ζηλανδία μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος

Η χώρα ήταν covid - free εδώ και έξι μήνες

Ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» σε ολόκληρο τον κόσμο / Reuters

Σε lockdown μπήκε η Νέα Ζηλανδία την Τρίτη μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα, μετά από έξι μήνες. Η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν προειδοποίησε ότι αναμένεται ο εντοπισμός και άλλων κρουσμάτων. 

Σήμερα εντοπίστηκαν έξι ακόμη κρούσματα, με την Αρντέρν να διευκρινίζει πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με την παραλλαγή «Δέλτα», που είναι πολύ πιο μολυσματική.Σημείωσε δε ότι το τρέχον ξέσπασμα συνδέεται με την Αυστραλία, όπου οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Σύμφωνα με την ίδια, η αύξηση των κρουσμάτων εξηγεί το γιατί αποφάσισε να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα για τρεις ημέρες από την Τρίτη.

Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι ανάμεσα στα έξι επιπλέον κρούσματα ήταν μια νοσοκόμα κι ένας εκπαιδευτικός στο Όκλαντ, δηλαδή πρόσωπα που λόγω της δουλειάς τους ενδέχεται να μετέδωσα τον ιό σε πολλούς ακόμη ανθρώπους.

«Αναμένουμε κι άλλα», είπε ακόμη η κυρία η Αρντέρν, την ώρα που επιδημιολόγοι και οι αρχές προβλέπουν πως οι μολύνσεις θα φθάσουν τις τουλάχιστον 120 παρά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται.

Το πρώτο κρούσμα στη Νέα Ζηλανδία έπειτα από έξι μήνες είναι ένας άνδρας 58 ετών. Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν πώς ακριβώς μολύνθηκε ο άνδρας.

Το εθνικό λοκντάουν που κηρύχθηκε χθες Τρίτη, το πρώτο έπειτα από δεκαπέντε μήνες, δεν θα κρατήσει παρά μόλις τρεις ημέρες, αλλά τα μέτρα θα ισχύουν για μια εβδομάδα στο Όκλαντ και στο Κορομάντελ.

Η Νέα Ζηλανδία έχει δεχθεί επαίνους σε διεθνές επίπεδο για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο περιόρισε την πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της. Ως σήμερα η χώρα των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει μόλις 26 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top