Γαλλία: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στο Σεν Τροπέ - Ένας νεκρός

Μάχη με τις φλόγες για τρίτη συνεχή ημέρα

Για τρίτη μέρα δίνουν μάχη με τις φλόγες στο Σεν Τροπέ / Βίντεο: ap

Μαίνεται για τρίτη ημέρα το πύρινο μέτωπο στους λόφους πίσω από το παραλιακό θέρετρο του Σεν Τροπέ στην Κυανή Ακτή.

Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στο Σεν Τροπέ - Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

Από την πυρκαγιά έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και είναι το πρώτο θύμα της μεγαλύτερης φωτιάς που ξέσπασε φέτος το καλοκαίρι στη Γαλλία. Άλλοι περίπου 20 άνθρωποι εμφάνισαν προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού από την πυρκαγιά. 

Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από χώρο στάθμευσης κοντά σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών σε αυτοκινητόδρομο, έχει κάψει μέχρι τώρα 50.000 στρέμματα.

φωτιά Γαλλία

φωτιά Σεν Τροπέ

Κυβερνητικός αξιωματούχος της περιφέρειας Βαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά τη Δευτέρα, δήλωσε πως η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο. Σύμφωνα με την ισχύ των ανέμων αλλά κυρίως με την κατεύθυνση τους, ο άνεμος κινδυνεύει να κατευθυνθεί προς ζώνες περισσότερο ή λιγότερο κατοικημένες και θα πρέπει προβλεφθεί από τους πυροσβέστες και τους δημάρχους των δήμων, ώστε να εκκενωθούν με σιγουριά ζώνες όπου βρίσκονται κατοικίες ή κάμπινγκ.

πυρκαγιά Σεν Τροπέ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη χθες, Τρίτη, στον τόπο των επιχειρήσεων από τη θερινή κατοικία του, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή, για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top