Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στο Σεν Τροπέ - Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

Εκκενώνοναι προληπτικά χωριά και τουριστικές εγκαταστάσεις

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στην Κυανή Ακτή της Γαλλικής Ριβιέρας. Οι αρχές προχώρησαν νωρίτερα σήμερα στην προληπτική απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων και τουριστών από την ενδοχώρα του Σεν Τροπέ.

Φωτιές: Στάχτη έγιναν τεράστιες δασικές εκτάσεις σε όλο τον κόσμο

Περί τους 750 πυροσβέστες αγωνίζονται κατά της πυρκαγιάς που παραμένει σφοδρή, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιφέρειας του Βαρ, μίας από τις τουριστικότερες περιοχές της Γαλλίας τον Αύγουστο.

Οι περιφερειακές αρχές επιβεβαίωσαν την εκκένωση πολλών κοινοτήτων στην ενδοχώρα του Σεν Τροπέ και πολλών κάμπινγκ και ζήτησαν περιορισμό της κυκλοφορίας γύρω από τον κόλπο του Σεν Τροπέ για να μην παρεμποδίζεται το έργο των πυροσβεστών.

φωτιά Γαλλία

Η πυρκαγιά είναι μία από τις σοβαρότερες του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή της Μεσογείου, όπου δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία, την Αλγερία και το Μαρόκο.  

«Οι συνθήκες είναι δυσμενείς με ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες. Η πυρκαγιά έχει τεράστιες διαστάσεις και εξαπλώνεται με ταχύτητα τεσσάρων χιλιομέτρων την ώρα», διευκρίνισε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

φωτιά Σεν Τροπέ

Ο βορειοδυτικός άνεμος (Μιστράλ) που πνέει στην Προβηγκία συνέβαλε στην εξάπλωση και άλλων πυρκαγιών στην νότια Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, στις παρυφές του εθνικού πάρκου των Καλάνκ κοντά στην Μασσαλία ή και σε άλλες περιοχές της περιφέρειας του Βαρ, αλλά έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Προληπτικά, έχει απαγορευθεί η πρόσβαση στο σύνολο των δασικών εκτάσεων του Μπους-ντυ-Ρον, καθώς και στα δάση της περιοχής της Τουλόν, από όπου και ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά του Βαρ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top