ΗΠΑ: «Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα» προειδοποιούν τα CDC

Λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19

Ακατάλληλη χώρα για να πάνε οι Αμερικανοί πολίτες διακοπές θεωρείται η Ελλάδα λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 και ως εκ τούτου να μην το κάνουν προειδοποιούν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Εμβόλια: Ποιες χώρες σχεδιάζουν τρίτη δόση από τον Σεπτέμβριο

Εκτός από την χώρα μας όπως τονίζουν απαγορευτικές θεωρούνται επίσης και η Ιρλανδία, το Ιράν, το Καζακστάν, και οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσους ενώ με ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο και για την Λιβύη, την Ανδόρα, τον Άγιο Βαρθολομαίο, το Λεσότο, τη Μαρτινίκα, τη Μάλτα, το Νησί Μαν και το Κουρασάο.


Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ όπως δείχνουν τα δεδομένα των Κέντρων Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC) το 60,6% των ενηλίκων και το 49,7% του συνόλου του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. Ενώ με ένα μήνα καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει  ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από την αρχή του χρόνου το 70% των Αμερικανών έχει κάνει μία δόση τουλάχιστον του εμβολίου για τον Covid-19.

Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση στους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα. Σημαντική αύξηση παρατηρείται σε πολιτείες όπως το Άρκανσο, το Μισούρι, τη Λουιζιάνα και τη Φλόριντα.

Ενώ οι υγειονομικές υπηρεσίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγήσουν και τρίτη δόση του εμβολίου σε πολίτες ειδικης κατηγορίας όπως είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι.

CDC: Νέες οδηγίες για ελέγχους στους πλήρως εμβολιασμένους

Τα CDC επανέφεραν επίσης τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, ακόμη και από τους εμβολιασμένους, σε περιοχές όπου καταγράφεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top