Κυπριακό: Οργή από την Τουρκία για την καταδίκη από τον ΟΗΕ

«Βασίζονται σε αδικαιολόγητα αιτήματα», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας χρησιμοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ωθώντας την Αγκυρα σε πλήρη διπλωματική απομόνωση. Ρεπορτάζ έχει του Δημήτρη Σουλτογιάννη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  

Η Τουρκία απέρριψε τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία καταδικάζονται ρητά οι «μονομερείς ενέργειες» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό τμήματος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ομόφωνη απόφαση-καταπέλτης κατά Τουρκίας και Ερντογάν

Τα μέλη του Συμβουλίου καταδίκασαν νωρίτερα σήμερα την ανακοίνωση που έκαναν στην Κύπρο ο Τούρκος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στις 20 Ιουλίου 2021 σχετικά με το άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τις μονομερείς αυτές ενέργειες οι οποίες είναι αντίθετες με προηγούμενα ψηφίσματα και δηλώσεις του» και «ζητά την άμεση αντιστροφή αυτής της πορείας δράσης και την αντιστροφή όλων των μέτρων που ελήφθησαν για τα Βαρώσια από τον Οκτώβριο του 2020», υπογραμμίζει η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Απορρίπτουμε τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τις ανακοινώσεις διαφόρων χωρών που βασίζονται σε αδικαιολόγητα αιτήματα και ασύμβατα με τις πραγματικότητες στο νησί», υπογραμμίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top