Αγγλία: Πέθανε το κορίτσι με το σύνδρομο του «Μπέντζαμιν Μπάτον»

Ήταν μια 18χρονη «φυλακισμένη» στο σώμα μιας γυναίκας 144 ετών

γήρανση

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 18 ετών η Ashanti Smith, το κορίτσι που έπασχε από το σύνδρομο «Hutchinson-Gilford Progeria», μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια που προκαλεί πρόωρη γήρανση.

Αυτός είναι ο αληθινός Μπέντζαμιν Μπάτον! 7χρονος ζει στο σώμα 70χρονου

Η νεαρή κοπέλα πέθανε στις 17 Ιουλίου στο Σάσσεξ της Αγγλίας. Δίπλα της είχε την οικογένειά της, ενώ οι τελευταίες λέξεις που είπε στη μητέρα της ήταν «πρέπει να με αφήσεις να φύγω».

Παρά το γεγονός ότι το σώμα της 18χρονης έμοιαζε με το σώμα μιας γυναίκας 144 ετών, η μητέρα της Phoebe, κάνει λόγο για ένα πλάσμα με «δυνατό και όμορφο» πνεύμα.

«Η ζωή της ήταν υπέροχη. Παρά το γεγονός ότι η ασθένειά της επηρέασε την κινητικότητά της, δεν άγγιξε τίποτε άλλο» είπε η μητέρα της. «Ήταν μια κανονική 18χρονη» συνέχισε.

Σύμφωνα με την ίδια, τη μοιραία ημέρα η Ashanti ήταν πολύ καλά, πήγε μια βόλτα στο πάρκο και έφαγε έξω. Στη συνέχεια, όμως, το κορίτσι δεν ένιωσε καλά και μέσα σε μισή ώρα, «έφυγε». «Προσπαθούσε να μου μιλήσει. Το μόνο που είπε ήταν ''μαμά σε αγαπάω. Πρέπει να με αφήσεις να φύγω''» είπε η μητέρα της.

Το κορίτσι υπέφερε από αρθρίτιδα και προβλήματα στην καρδιά. Ο θάνατός της αποδίδεται σε φυσικά αίτια που σχετίζονταν με την καρδιά της. Σύμφωνα μεν οικογένειά της η κηδεία της θα έχει θέμα το αγαπημένο της μουσικό συγκρότητα BTS.

«Η κηδεία θα μοιάζει με πάρτι, αυτό θα ήθελε και η Ashanti» είπε τέλος η μητέρα της, σημειώνοντας ότι η κόρη της δε διέφερε σε τίποτα από τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top