Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν την παρέμβαση Μπάιντεν για το σόου Ερντογάν

Σήμερα η συνάντηση Μπάιντεν- Μέρκελ στον Λευκό Οίκο

Δεκατρείς Αμερικανοί Γερουσιαστές με επιστολή τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζό Μπάιντεν ζητούν την άμεση παρέμβαση του για το προκλητικό σόου που ετοιμάζει ο Ερντογάν στα κατεχόμενα. 

Όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star  ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σουλτογιάννης, την επιστολή του προέδρου της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας Μπόμπ Μενέντεζ προς τον Τζό Μπάιντεν, συνυπογράφουν άλλοι 12 βουλευτές και  επί της ουσίας ζητούν την άμεση παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου έτσι ώστε να φρενάρει τον Ταγίπ Ερντογάν οποίος σε πέντε ημέρες θα πραγματοποιήσει μια προκλητική επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Αμήχανη στιγμή για τον Τζο Μπάιντεν - Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

Οι γερουσιαστές ζητούν από τον Τζό Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει όλα εκείνα τα διπλωματικά όπλα,  που έχει στην φαρέτρα του, ακόμα και κυρώσεις αναφορικά με το άνοιγμα των Βαρωσίων αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Κυπριακής κυριαρχίας  αλλά και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Να σημειώσουμε εδώ βέβαια, ότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον Άγκυρας παραμένουν τεταμένες ενδεικτικό είναι και η πρόταση του Αμερικανού προέδρου για αλλαγή του πρέσβη στην Άγκυρα όπου εκεί επιθυμεί να διορίσει έναν Ρεπουμπλικάνο πρώην γερουσιαστή ο οποίος έχει τοποθετηθεί πολλάκις κατά της πολιτικής Ερντογάν. 

 

Σε λίγη ώρα  ξεκινά και η κρίσιμη συνάντηση Μπάιντεν Μέρκελ στον Λευκό Οίκο.

 Αυτή είναι η τελευταία επίσκεψη που θα κάνει ως η Γερμανίδα Καγκελάριος στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το κλίμα αναμένεται να είναι καλό καθώς επί προεδρίας Τράμπ οι Ευρωατλαντικές σχέσεις είχαν διαταραχθεί παρόλα το ρεπορτάζ λέει ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία διαφωνούν  όπως για παράδειγμα ο Ρωσικός Αγωγός Norstream 2, καθώς και ο τρόπους που ΗΠΑ και Ευρώπη αντιμετωπίζουν την Κίνα. 

Αναμένεται να συζητήσουν και για τα θέματα που αφορούν την Αθἠνα.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top