Αμερικανικό CDC: «Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι να ταξιδεύουν στην Ελλάδα»

Υψηλός ο κίνδυνος στη χώρα λόγω κορωνοϊού

Οι εταιρείες Pfizer/BioNTech ετοιμάζουν νέο δόση του εμβολίου, ειδικά για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού- ΑΡ

Στην κατηγορία 3, δηλαδή κατηγορία υψηλού κινδύνου για τον κορωνοϊό, εντάσσει την Ελλάδα το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Εμβόλιο: Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο για 3η δόση και τυχόν παρενέργειες

Συγκεκριμένα, συστήνει το ταξίδι στη χώρα μας μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους, αναφέροντας ότι λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, είναι πιθανό οι ταξιδιώτες να νοσήσουν με κορωνοϊό. Από την άλλη, στους ανεμβολίαστους συστήνει να αποφύγουν τον συγκεκριμένο προορισμό.

«Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η χρήση της μάσκας και η κοινωνική απόσταση» υπογραμμίζει το CDC.

Ανησυχία στις ΗΠΑ λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα»

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η άνοδος των επιδημιολογικών δεικτών. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν πάνω από 19.000 κρούσματα. 

Τουρισμός: Ανησυχία στις ΗΠΑ για την αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, πρόκειται για άνοδο 47% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου παρατηρείται σε: Φλόριντα, Λουιζιάνα, Αρκάνσας, Μισούρι και Νεβάδα.

Την ίδια στιγμή, ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι μειωμένος σε ορισμένες πολιτείες, γεγονός που ευνοεί τη διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top