Τουρισμός: Ανησυχία στις ΗΠΑ για την αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα

Ένα μεγάλο 4o κύμα της πανδημίας στη χώρα μας προβλέπουν οι New York Times

Ο ελληνικός τουρισμός κινδυνεύει από το να θεωρήσει τη χώρα μας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικίνδυνη από πλευράς κρουσμάτων κορωνοϊού. 
 
Μπορεί η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην έχει αλλάξει από τις 16 Ιουνίου μέχρι και σήμερα, όπου η χώρα μας βρίσκεται στην κατηγορία 3, η οποία προτείνει στον ταξιδιώτη απλά να «ξανασκεφτεί» το ταξίδι του, παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη ανησυχία από αμερικανικής πλευράς για την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας.

ΗΠΑ: Σχεδόν όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό αφορούν ανεμβολίαστους

Οι «New York Times» προβλέπουν ένα μεγάλο τέταρτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα εν μέσω της τουριστικής περιόδου αν η ελληνική κυβέρνηση δεν επιταχύνει τους εμβολιασμούς και -όπως λένε- αυτό θα είναι το ελληνικό «στοίχημα» του καλοκαιριού.

Σε κάθε περίπτωση το αμερικανικό CDC ανησυχεί για το γεγονός ότι μόνο το 37% του ελληνικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τα ποσοστά στους νέους να είναι ιδιαίτερα χαμηλά ενώ καθησυχαστικό είναι γι᾽αυτούς το γεγονός ότι οι θάνατοι βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που άνοιξαν για τους Αμερικάνους με εννέα απευθείας πτήσεις ημερησίως.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top