Οι Ιταλοί φορούν το μαγιό τους και πάνε για εμβόλιο στην.... παραλία!

Για όσους δε θέλουν να χάσουν ούτε τον εμβολιασμό τους ούτε το μπάνιο τους

Το δίλημμα εμβολιασμός ή διακοπές δεν ισχύει για τους Ιταλούς, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστούν μέχρι και στην παραλία!

Σε μια προσπάθεια προώθησης της εμβολιαστικής εκστρατείας έχει στηθεί μια κινητή μονάδα υγείας, η οποία προχωρά σε εμβολιασμούς, στην παραλία Terrasini της Σικελίας. Έτσι οι κάτοικοι μπορούν να απολαύσουν το καλοκαίρι και -χωρίς να ταλαιπωρηθούν- να θωρακίσουν με το εμβόλιο την υγεία τους. 

«Από τότε που φτάσαμε, υπήρξε μια απρόσκοπτη ροή» δήλωσε ο Claudio D'Angelo, ιατρικός διευθυντής του κινητού σταθμού. 

Οι πολίτες σχηματίζουν ουρές για να δηλώσουν για να κάνουν το εμβόλιο στην παραλία.  Μετά τον εμβολιασμό, παραμένουν στον σταθμό για επιτήρηση για τουλάχιστον 15 λεπτά και στη συνέχεια μπορούν να βουτήξουν. 

Εμβολιασμοί στην παραλία Terrasini της Σικελίας

Εμβολιασμοί στην παραλία Terrasini της Σικελίας- φωτογραφία από βίντεο Ruptly

Αύξηση των κρουσμάτων και στην Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 13 ασθενείς (αριθμός οριακά μειωμένος από τους 14 της προηγουμένης μέρας), ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στις 1.394, από 1.010 μία ημέρα νωρίτερα, επί συνόλου 174.852 τεστ.

Με 127.731 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αφότου εκδηλώθηκε στη χερσόνησο τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι εδώ, η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων θρηνεί τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, μετά τη Μ, Βρετανία. Έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 4,27 εκατ. μολύνσεις ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με την Covid-19, εξαιρουμένων όσων βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μειώθηκε σε 1.197 χθες, από 1.234 μία ημέρα νωρίτερα. Στις ΜΕΘ έγιναν 8 εισαγωγές ασθενών, ισάριθμες με της προηγουμένης. Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ παρέμεινε αμετάβλητος στους 180.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top