«Πύρινη κόλαση» στον Καναδά - Στις φλόγες ολόκληρη κωμόπολη

Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 49 βαθμούς Κελσίου

Πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στη Βρετανική Κολομβία / Reuters

Παρανάλωμα του πυρός έγινε μια ολόκληρη κωμόπολη στον Καναδά, τη χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή για τα δεδομένα καύσωνα και θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς. Συγκεκριμένα, 486 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μόλις πέντε ημέρες στη Βρετανική Κολομβία.

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα «σαρώνει» τον Καναδά - Δεκάδες αιφνίδιοι θάνατοι

Ο δήμαρχος του Λάιτον της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η κωμόπολη καθώς οι φλόγες πλησίαζαν τα κτίρια. Μιλώντας στο CNBC, σημείωσε: «Είναι τραγικό. Ολόκληρη η πόλη έχει παραδοθεί στη φωτιά σε μόλις 15 λεπτά. Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».

Η θερμοκρασία έφτασε τους 49,6 βαθμούς Κελσίου στη Βρετανική Κολομβία. Επιστήμονες προσπαθούν να εντοπίσουν πιθανή σύνδεση του ακραίου καύσωνα με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Την ίδια ώρα, ο κλιματολόγος Zeke Hausfather δήλωσε ότι οι άνευ προηγουμένου θερμοκρασίες ήταν σχεδόν σίγουρα συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κάτοικοι κατέγραψαν τους πυκνούς καπνούς μέσα από τα οχήματά τους και υποστηρίζουν ότι οι φλόγες τους πλησίασαν επικίνδυνα κατά την προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την κωμόπολη. Οι περισσότεροι κατευθλυνθηκαν προς κοντινές πόλεις.

Την περασμένη Τρίτη το Λάιτον σημείωσε για τρίτη ημέρα την υψηλότερη θερμοκρασία - ρεκόρ που έχει καταγραφεί ποτέ στον Καναδά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top