Κορωνοϊός: Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron μειώνει τους θανάτους

Η θεραπεία έχει λάβει ήδη έγκριση για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο. βίντεο αρχείου

Το κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού της Regeneron Pharmaceuticals Inc μειώνει τους θανάτους σε νοσηλευόμενους ασθενείς που δεν έχουν αναπτύξει δικά τους αντισώματα, σύμφωνα με νέα μεγάλη βρετανική μελέτη.

Η θεραπεία REGEN-COV έχει ήδη λάβει έγκριση για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ για ανθρώπους με ήπια ως μέτρια συμπτώματα της νόσου Covid-19, αλλά τα αποτελέσματα της ευρείας βρετανικής κλινικής δοκιμής RECOVERY παρέχουν τις πιο σαφείς μέχρι στιγμής αποδείξεις της αποτελεσματικότητάς της μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται.

Κορωνοϊός: Η FDA ενέκρινε τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων της Regeneron

Το αποτέλεσμα αυτό μεταφράζεται σε 6 λιγότερους θανάτους ανά 100 οροαρνητικούς ασθενείς που έλαβαν την θεραπεία, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Δεν υπήρξε ευδιάκριτη επίδραση της θεραπείας σε αυτούς που είχαν αναπτύξει φυσική απόκριση αντισωμάτων και ήταν οροθετικοί.

Επίσης, η θεραπεία μείωσε τις ημέρες νοσηλείας αυτών που ήταν οροαρνητικοί, δηλαδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είχε αναπτύξει αντισωματική απόκριση, και μείωσε τις πιθανότητες να χρειαστούν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Κορωνοϊός: Θετικά αποτελέσματα από το υπό δοκιμή κοκτέιλ αντισωμάτων

Τα στοιχεία της έρευνας για το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

Η Regeneron είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι η θεραπεία της έδειξε να είναι αρκετά υποσχόμενη σε νοσηλευόμενους ασθενείς, πράγμα το οποίο εγγυάται την συνέχιση της δοκιμής της. Τα στοιχεία αυτά παρέχουν την πρώτη επιβεβαίωση σε μεγάλη κλίμακα αυτού του ισχυρισμού.

Συνολικά 9.785 ασθενείς που νοσηλεύονταν με COVID-19 κατανεμήθηκαν τυχαία σε δύο ομάδες και στην πρώτη χορηγήθηκε η συνηθισμένη περίθαλψη συν τη θεραπεία συνδυασμού αντισωμάτων ενώ στη δεύτερη μόνο η συνηθισμένη περίθαλψη. Από αυτούς το 30% ήταν οροαρνητικοί.

Η έρευνα έδειξε ότι η θεραπεία αντισωμάτων μείωσε κατά ένα πέμπτο την θνησιμότητα 28 ημερών ανθρώπων που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με Covid-19 και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είχε αναπτύξει αντισωματική απόκριση, οι οποίοι είναι γνωστοί ως «οροαρνητικοί».

Η δοκιμή της RECOVERY έδειξε επίσης ότι η δεξαμεθαζόνη, ένα στεροϊδές, και το φάρμακο για την αρθρίτιδα της Roche Actemra (τοσιλιζουμάμπη) μείωσαν τους θανάτους σε ασθενείς που νοσηλεύονταν.

Ενώ αυτές οι θεραπείες επικεντρώνονται στην φλεγμονή που προκαλείται από την αντίδραση στον κορωνοϊό, η θεραπεία της Regeneron, η οποία ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων βιοτεχνολογίας που ονομάζονται μονοκλωνικά αντισώματα, μιμείται τα φυσικά αντισώματα που παράγει ο οργανισμός για να καταπολεμήσει την λοίμωξη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top