Φάλαινα κατάπιε δύτη και μετά τον… έφτυσε

Η ιστορία του σύγχρονου Ιωνά

φάλαινα

Όλοι γνωρίζουν την ιστορία του προφήτη Ιωνά που τον κατάπιε ένα κήτος και μετά τον έβγαλε από το στόμα του. Κάτι τέτοιο συνέβη και σε έναν δύτη από τη Μασαχουσέτη.

Ο Μάικλ Πάκαρντ, ενώ και 40 χρόνια ψαρεύει αστακούς. Την Παρασκευή λοιπόν βούτηξε στο ακρωτήριο Cape Cod στο Προβινστάουν και μόλις έπεσε στο νερό, όπως είπε ένιωσε «ένα τεράστιο χτύπημα κι όλα σκοτείνιασαν».

Αρχικά νόμισε ότι του επιτέθηκε καρχαρίας, αλλά πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται μέσα στο στόμα μιας φάλαινας που προσπαθεί να τον καταπιεί!

Αμέσως σκέφτηκε ότι ήρθε το τέλος και θα πεθάνει. Από μπροστά του πέρασε όλη του η ζωή, η γυναίκα του, τα δύο παιδιά του, 12 και 15 ετών. Τα 30 – 40 δευτερόλεπτα που έμεινε μέσα στο στόμα του κήτους του φάνηκαν μια ζωή, όμως ξαφνικά η φάλαινα τον… έφτυσε, αφήνοντάς τον με ένα μετατοπισμένο γόνατο. 

«Ξαφνικά, ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και άρχισε να κουνάει το κεφάλι της. Απλώς με πέταξε στον αέρα και "προσγειώθηκα" στο νερό. Ήμουν ελεύθερος και επέπλεα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε ο Πάκαρντ, που μάλλον έπεσε… βαρύς στην τεράστια φάλαινα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top