Κορωνοϊός: Πληθαίνουν οι φωνές για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ευρώπη

Τι ισχύει σήμερα

εμβόλιο

Επισήμως, ο εμβολιασμός των πολιτών στα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ παραμένει εθελοντικός, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Συμβουλίων και τις κατευθύνσεις της Κομισιόν.

Αυτό, άλλωστε, ήταν ένα από τα επιχειρήματα που προβάλλονταν από αρκετές πλευρές και κυβερνήσεις – ανάμεσά τους της Γαλλίας και της Γερμανίας, μέχρι κάποια χρονική στιγμή – προκειμένου να καθυστερήσει η διαδικασία που θα οδηγούσε στο «πιστοποιητικό εμβολιασμού» ως διαβατήριο ελεύθερης μετακίνησης και συμμετοχής σε δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», εδώ και καιρό πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές εκείνων που υποστηρίζουν ότι πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός – έστω και για ορισμένες κοινωνικές ομάδες, σε πρώτη φάση. Η αλήθεια, μάλιστα, είναι ότι έχει ανοίξει και ο νομικός δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση. Αιτία, η απόφαση την οποία έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις αρχές Απριλίου, και μάλιστα με ισχυρότατη πλειοψηφία (16 έναντι μιας ψήφοι), με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή που είχαν υποβάλει οικογένειες από την Τσεχία κατά της απόφασης των Αρχών να μη δεχθούν τα παιδιά τους στα σχολεία επειδή δεν ήταν εμβολιασμένα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newpost.gr 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top