ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα 200 υγειονομικοί που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν

Διαμαρτύρονται οι συνάδελφοί τους

Σχεδόν 200 μέλη του προσωπικού σε νοσοκομείο του Χιούστον στις ΗΠΑ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν ακολούθησαν πολιτική που απαιτεί να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί κατά της Covid-19.

Το βράδυ της Δευτέρας, δεκάδες εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το συμβάν. Το νοσοκομείο «Houston Methodist» είχε προειδοποιήσει τους υπαλλήλους ότι έπρεπε να εμβολιαστούν έως τη Δευτέρα ή θα έρθουν αντομέτωσοι με αναστολή εργασίας.

Τον περασμένο μήνα, 117 εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπέβαλαν αγωγή εναντίον του εργοδότη τους για την πολιτική εμβολίων που ακολουθεί.

Η Jennifer Bridges, νοσοκόμα που ηγήθηκε της διαμαρτυρίας στο Χιούστον, ανέφερε την έλλειψη πλήρους έγκρισης από τον FDA (Aμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων) για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού ως λόγο που δεν θα εμβολιαστεί.

Η διστακτικότητα απένταντι στα εμβόλια ήταν υψηλή μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης: Οι έρευνες έδειξαν ότι σχεδόν οι μισοί παρέμειναν μη εμβολιασμένοι στα μέσα Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους που είχαν επιλεχθεί για τους εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο.

Μια έρευνα του Μαρτίου 2021 από το Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη είχαν ανησυχίες σχετικά με τη νεότητα των εμβολίων και τις πιθανές παρενέργειές τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top