Βρετανία: «Σύντομα η Ελλάδα θα μπει στην πράσινη λίστα»

Όσα είπε η Βρετανίδα πρέσβης σε ημερίδα για τον τουρισμό

Η εικόνα της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο / Reuters

Την εκτίμηση ότι η χώρα μας θα μπει σύντομα στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας από την «πορτοκαλί», στην οποία βρίσκεται σήμερα, εξέφρασε η Βρετανίδα πρέσβης Κέιτ Σμιθ μιλώντας σε τηλε-ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και ασφάλεια».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου, υπήρχε έντονη φημολογία ότι κάποια από τα ελληνικά νησιά θα έμπαιναν στη λίστα της Βρετανίας με τους ασφαλείς προορισμούς. Αυτό θα σήμαινε ότι οι Βρετανοί που θα επέστρεφαν από τους «πράσινους» προορισμούς, δε θα χρειαζόταν να τεθούν σε καραντίνα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη, με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας να βάζει τέλος στις φήμες την περασμένη Πέμπτη.

Βρετανία: Δεν μπήκαν στην «πράσινη» λίστα τα ελληνικά νησιά

Η Κέιτ Σμιθ ανέφερε πως τα στοιχεία της πανδημίας αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες και επομένως η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Η μετάβαση από την «πορτοκαλί» στην «πράσινη» λίστα θα διευκολύνει τη ροή των Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα, καθώς δεν θα υπάρχει η υποχρέωση της καραντίνας μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας βρίσκονται μόνο το Ισραήλ, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι, η Ισλανδία, το Γιβραλτάρ, τα Νησιά Φόκλαντ, τα Νησιά Φερόε, τα Νησιά Σάντουιτς και η Αγία Ελένη. 

Αντίθετα, στην «κόκκινη» λίστα βρίσκονται το Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν, η Κόστα Ρίκα, η Σρι Λάνκα, το Σουδάν, το Τρινιδάδ και το Τομπάγκο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top