Σερβία: Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Οι εκρήξεις ήταν αλλεπάλληλες και συνεχίζονται μέχρι τώρα

Αλλεπάλληλες εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών σημειώθηκαν στη Σερβία. ap video

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε εργοστάσιο πυρομαχικών στην πόλη Τσάτσακ νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου στη Σερβία, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους εργαζόμενους, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η σερβική κρατική τηλεόραση, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στη 01:30 σε χώρο αποθήκευσης και ακολούθησαν ακόμα πολλές άλλες. Μέχρι αυτή την ώρα σημειώνονται σποραδικές εκρήξεις στην περιοχή του εργοστασίου.

Όταν άρχισαν οι αλλεπάλληλες εκρήξεις, στο εργοστάσιο βρίσκονταν 60 εργαζόμενοι της τρίτης βάρδιας. Η διοίκηση του εργοστασίου διαβεβαίωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν με ασφάλεια τον χώρο, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έξι εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμη στο εργοστάσιο, εγκλωβισμένοι σε υπόγειο χώρο όπου κατέφυγαν για να προστατευτούν.

Σερβία εκρήξεις

εκρήξεις Σερβία

Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού κατά την διάρκεια της νύχτας εκκένωσαν οικισμούς γύρω από το εργοστάσιο και απέκλεισαν την περιοχή.

Το εργοστάσιο Sloboda παράγει κυρίως οβίδες του πυροβολικού, καθώς και άλλα πυρομαχικά. Στη διάρκεια των βομβαρδισμών του NATO το 1999, είχε μετατραπεί επανειλημμένα σε στόχο νατοϊκών αεροσκαφών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top