Forbes: Γιατί η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για το καλοκαίρι

Οι τρεις βασικοί λόγοι που οι Αμερικανοί διαλέγουν τη χώρα μας φέτος

Tα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον τουρισμό στη χώρα μας- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 20/5

Μετά από μια πολύμηνη καραντίνα, οι πολίτες σε όλον τον κόσμο ανυπομονούν για το φετινό καλοκαίρι. Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι οι χώρες- μέλη της θα ανοίξουν σύντομα τα σύνορά τους για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών.

Τουρισμός: Στα επίπεδα του 2019 οι κρατήσεις μέσω Airbnb

Έτσι, ανάμεσα στα προνόμια των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί θα είναι και τα ταξίδια στην Ε.Ε., χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, ούτε να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξή τους.

To νησί της Ίου- φωτογραφία unsplash

To νησί της Ίου- φωτογραφία unsplash

Η Ελλάδα όμως έχει ήδη ένα προβάδισμα συγκριτικά με άλλες χώρες της  Ε.Ε., αφού έχει ήδη ανοίξει ο τουρισμός για τους πολίτες του εξωτερικού που έχουν εμβολιαστεί, όπως μεταδίδει το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Στον ταξιδιωτικό ιστότοπο «Hopper», οι κρατήσεις προς την Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 38% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν κυρίως μέρη που μπορούν να μεταβούν με τη λιγότερο δυνατή ταλαιπωρία. Πολλοί Αμερικανοί κάνουν ήδη κράτηση πτήσεων προς τους συνήθεις προορισμούς, όπως Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη και Ρώμη. Οι χώρες αυτές όμως δεν έχουν ανοίξει τα σύνορά τους κι έτσι πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται στην Ελλάδα.

Τουρισμός στην Ελλάδα: Οι τρεις βασικοί λόγοι που οι Αμερικανοί διαλέγουν τη χώρα μας

Μέχρι στιγμής αυτόν το μήνα, οι χρήστες του Hopper έχουν κάνει κράτηση για περισσότερες καλοκαιρινές πτήσεις προς την Ελλάδα από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Συνολικά, ο όγκος κρατήσεων για την Αθήνα είναι «σημαντικά αυξημένος» σε σύγκριση με το 2019, λέει ο Adit Damodaran, οικονομολόγος του ιστότοπου.

Ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο οι Αμερικανοί κάνουν κράτηση για αποδράσεις στην Ελλάδα, είναι ότι οι πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα κοστίζουν 18% λιγότερο φέτος το καλοκαίρι από ότι το 2019, επισημαίνει ο Damodaran. 

Eλαφόνησος Λακωνίας- φωτογραφία unsplash

Eλαφόνησος Λακωνίας- φωτογραφία unsplash

Επίσης, οι απευθείας πτήσεις χωρίς στάση από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, με νέες διαδρομές προς Αθήνα από Ατλάντα, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Ουάσιγκτον κάνουν ακόμη πιο εύκολο το ταξίδι των Αμερικανών που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο φθηνότερη αλλά πιο βολική από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Κι έτσι με ένα ταξίδι στην Αθήνα, οι ταξιδιώτες μπορούν εύκολα να επισκεφθούν ένα από τα εντυπωσιακά νησιά της Ελλάδας.

Ελλάδα, Ισλανδία και Πορτογαλία στους δημοφιλείς προορισμούς

Η Ισλανδία συγκαταλέγεται επίσης στους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι, καθώς άνοιξε νωρίς τα σύνορά της για εμβολιασμένους ταξιδιώτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Hopper. Η Delta και η United πρόσθεσαν νέες διαδρομές στο Ρέικιαβικ, το οποίο διατηρεί τις τιμές ναύλων 19% χαμηλότερες από ότι το καλοκαίρι του 2019.

«Η Αθήνα και η Λισαβόνα είναι οι δύο πόλεις, που έχουν σημαντικά αυξημένες κρατήσεις σε σύγκριση με το 2019» καταλήγει ο οικονομολόγος του Hopper.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top