Εμβόλια: Θετικά τα αποτελέσματα της φάσης 2 του εμβολίου της Sanofi

Παράγει υψηλό αριθμό αντισωμάτων σε όλες τις ηλικίες

Sanofi

Θετικά είναι τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού του γαλλικού εργαστηρίου Sanofi που ανέπτυξε μαζί με τη βρετανική GlaxoSmithKline (GSK), έπειτα από μια αποτυχία που προκάλεσε μήνες καθυστέρησης. 

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής φάσης 2 στον άνθρωπο δείχνουν πως η χορήγηση αυτού του εμβολίου προκάλεσε την παραγωγή αυξημένων συγκεντρώσεων εξουδετερωτικών αντισωμάτων στους ενηλίκους όλων των ηλικιών, σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά που παρατηρήθηκαν σε πρόσωπα που είχαν αναρρώσει από μόλυνση Covid-19, αναφέρει σε ανακοίνωσής η Sanofi. 

Εμβόλια: Δημοσιεύθηκε η σύμβαση της Sanofi-GSK με την Κομισιόν

Μια μελέτη φάσης 3, η τελευταία στον άνθρωπο πριν από ενδεχόμενη έγκριση αυτού του εμβολίου που βασίζεται σε ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη, πρόκειται να αρχίσει μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, διευκρίνιζει η Sanofi, η οποία θα αρχίσει παράλληλα παραγωγή. 

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα δείχνουν παραγωγή αντισωμάτων στο 95% έως 100% των περιπτώσεων μετά τη χορήγηση μιας δεύτερης δόσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (18 έως 95 ετών) και για όλες τις δόσεις που μελετήθηκαν. 

Σε όσους από τους συμμετέχοντες είχαν ήδη μολυνθεί από την Covid-19, μία μόνο δόση του εμβολίου προκάλεσε την παραγωγή αυξημένων συγκεντρώσεων εξουδετερωτικών αντισωμάτων, «κάτι που υπογραμμίζει το ενδιαφέρον που έχει η ανάπτυξή του για τον αναμνηστικό εμβολιασμό», αναφέρει η Sanofi. 

Το υποψήφιο εμβόλιο των Sanofi και GSK χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα εμβόλια της Sanofi κατά της εποχικής γρίπης. Θα συνδυασθεί με ένα βοηθητικό φάρμακο, μια ουσία που δρα ως ενισχυτής του εμβολίου, η οποία παράγεται από την GSK.

Η σημερινή ανακοίνωση είναι μια ανακούφιση για τις Sanofi και GSK αφού αναγκάσθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο να ξαναρχίσουν τη δοκιμή τους και να καθυστερήσουν την κυκλοφορία του εμβολίου, όταν αυτό  έδειξε χαμηλή ανοσολογική απόκριση σε μεγαλύτερους ενηλίκους ως αποτέλεσμα ασθενούς σχηματισμού αντιγόνων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top